Hrvatski odbojkaši bolji od Španjolske, odbojkašice izgubile od Francuske

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija slavila je na gostovanju u španjolskom Alicanteu u petom kolu Europske zlatne lige. Hrvatska je bila bolja od domaćina rezultatom 1:3 (19:25, 25:23, 28:30, 20:25) te upisala vrijedna tri boda u borbi za Final Four.

”Prije svega htio bih čestitati Španjolcima na izvrsnoj igri i borbenosti te prekrasnoj atmosferi ovdje u Španjolskoj. Jako sam ponosan na svoju ekipu što smo pokazali reakciju nakon što smo izgubili prvu utakmicu kod kuće 3:0. Najviše me veseli što smo od prvog do zadnjeg poena bili maksimalno koncentrirani i maksimalno jedan drugog bodrili, a pomogli su puno i igrači s klupe!” – izjavio je nakon pobjede kapetan Tsimafei Zhukouski.

Do pobjede je izabranike Emanuela Zaninija predvodio Marko Sedlaček s 16 poena. Hrvatska trenutno u skupini B zauzima treće mjesto s osam bodova. Za Hrvatsku su igrali Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Višić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

Peti susret u skupini Europske zlatne lige odigrale su i hrvatske odbojkašice. Na gostovanju u francuskom Harnesu pred 1900 navijača pobjedu je odnio domaćin rezultatom 3:2 (25:21, 23:25, 19:25, 25:22, 21:19).

Odbojkašicama je ovo prvi poraz u grupnoj fazi, ali i dalje predvode skupinu B s 11 bodova. Najbolja u redovima hrvatske bila je Nika Stanović s 14 poena. Uz nju, za boje Hrvatske branile su Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Iduće utakmice za hrvatske odbojkaše i odbojkašice su u subotu u Areni Varaždin. Seniori u subotu u 16.30 sati igraju s Nizozemskom, a seniorke od 19 sati imaju priliku za uzvrat s Francuskom. Ulaz na utakmice je besplatan, a TV prijenos uživo je na Arena Sport.

leave a reply