Ranteš osigurao dodatne bodove za Tokyo 2020

Najbolji hrvatski BMX vozač odličnom vožnjom i spektakularnim trikovima osigurao si prve bodove za Olimpijske igre

Najbolje natjecanje ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe, osječki Pannonian Challenge okupio je najveću svjetsku elitu ekstremnog sporta, skate, inline i BMXa. Najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš osvojio je broncu na Pannonian Challengeu.

Pannonian Challenge titulu najboljeg odnio je Logan Martin dok je Irek Rizaev, prošlogodišnji pobjednik Pannonian Challengea zauzeo drugo mjesto.

Marin je vozio dvije vožnje, a odlična mjesta si je osigurao 360 triple barspin, flip double whip, 720 whip i 360 double barspin to tuck no hander, iznimno zahtjevnim elementima koje je izveo bez pogreške.

‘Vožnja pred domaćom publikom mi je uvijek najteža, jer osjećam ogromnu odgovornost zbog svih ljudi koji su nas došli gledati i podržati. Publika je i meni i kolegama bila ogromna podrška i vjetar u leđa, što mi je iznimno drago da pored mene podržavaju i sve moje kolege. Još je puno vožnji ispred mene ove godine, i puno vožnji kvalifikacija za Olimpijske igre. Tu je i X games koje su mi bile ogromna želja za voziti, a ove godine sam dobio pozivnicu i za vožnju u tom elitnom društvu. Pratite me i dalje jer najbolje tek dolazi.’ rekao je Marin po primitku nagrade.

Marin se nastavlja pripremati za C1 natjecanje u Austriji koje mu prethodi.

leave a reply