Dva dana samo latino: senzualni i eksplozivni ples dolazi u Varaždin

Zaljubljenici u ples dolaze na svoje. U petak i subotu 14. i 15. lipnja u varaždinskom Graberju i Caffe baru Time Out u Areni održat će se prava eksplozija latino-karipskih ritmova i plesova u sklopu festivala Salsa Crew Explosion vol. 2.

Salsa je jedan od onih plesova u kojih se teško ne zaljubiti. Zavodljiv i energičan, potječe iz Kube i najpoznatiji je karipsko-latinski ples. No, uz salsu na dvodnevnom festivalu plesat će se i bachata, ples ljubavi i romantike Dominikanske Republike te kizomba, spori i senzualni ples porijeklom iz Angole koji sadrži elemente tanga.

Organizatorice, Blondish Salsa Crew iz udruge Eventon, petak su posvetile senzualnim plesovima, a subotu energičnim pa će tako oni željni brzih ritmova i dinamičnih pokreta moći zaplesati i uličnu verziju salse – reggaeton.
Instruktori – svjetski prvaci u tangu
Polaznike radionica kroz latinsko-karipske plesove vodite će izvanredni instruktori.

Voditelji radionica senzualnog plesa bachate su Vedran Marčeta i Valentina Vavra, svjetski prvaci u argentinskom tangu. Organizator Salsa festa u Novom Sadu Radovan Ostojić učit će polaznike tajnama Cuban partnerworka, a talentirani Petar Stojanović kizombu. Za reggaeton i afro cuban body movement zaduženi su instruktori već dobro poznati varaždinskim plesačima – Nemanja Lazović i Ramon Carballo – objašnjava Adriana Martinjak, jedna od organizatorica festivala.

Dan za romantiku i dan za energiju

Drugo izdanje salsa festa je prošireno nakon prošlogodišnjeg odličnog odaziva godine s jednog na dva dana.

Postoji puno ljubitelja salse i plesa koji žele isprobavati nove plesove i usvajati nova plesna znanja. Ovakvi festivali su prava prilika, a naš varaždinski prvi je i zapravo jedini u ovom dijelu Hrvatske. Publika nas je prepoznala prošle godine i dobro se zabavila. Festival smo ove godine produljili i digli na novu razinu, a prepoznala nas je i Turistička zajednica Grada Varaždina – dodaje Adriana.

Plesne radionice koje će se održati u Graberju prate i after- partyji u Time Outu u Areni Varaždin. DJ-evi Igor Popović, Marko Brković i Marko Kovačević pobrinut će se da svi u slobodnom stilu mogu pokazati novostečene plesne korake.

Svoj mjesto na radionicama možete osigurati prijavom putem Facebook stranice Salsa Crew Explosion Vol.2 – Blondish Salsa Crew https://www.facebook.com/events/290361298316353 i na kristina.celic@gmail.com

Program Salsa Crew Explosion vol. 2.

Petak 14.06.2019. – Sensual Friday
Graberje:
17-18 h – Bachata – Vedran i Valentina (BiH)
18-19 h – Kizomba – Petar i Paola (SRB)
19-20 h – Salsa romantica – Petar i Paola

Time-out, Arena Drava

22-04 h – Sensual warm up party DJ Igor Popović (HRV)

Subota 15.06.2019. – Explosive Saturday

Graberje:

10-11 h – Wake up with Reggaeton – Nemanja Lazović (SRB)
11-12 h – Salsa Cuban partnerwork – Radovan Ostojić (SRB)
12-13 h – Bachata – Vedran i Valentina
13-14 h – Kizomba – Petar i Paola
14-16 h – Lunch break
16-17 h – Salsaton – Nemanja Lazović
17-18 h – Salsa on 1 partnework – Vedran i Valentina
18-19 h – Rueda de casino – Radovan Ostojić
19-20 h – Afro Cuban body movement – Ramon Yudimir Noa Carballo (Kubanac s adresom u Zagrebu)

Time-out, Arena Drava

22-04 – Salsa explosion party DJ Marko Brković (HRV), DJ Marko Kovačević (SRB)

leave a reply