Španjolska bolja od Hrvatske u trećoj utakmici Europske zlatne lige

Hrvatski odbojkaški reprezentativci nisu uspjeli nadjačati jaku momčad Španjolske te su treći susret Europske zlatne lige završili rezultatom 0:3 (22:25, 22:25, 15:25). U teškoj utakmici do samog kraja Hrvatska je pokazala borbenost, no pobjeda je naposljetku ipak pripala gostujućoj ekipi.

„Španjolska je od samog početka krenula agresivno. Počeli su dobro servirati i nismo uspjeli adekvatno odgovoriti. Kasnije se uvukla mala nervoza i rezultat je ovakav.“ – istaknuo je igrač Hrvoje Pervan te dodao: „U sljedećoj utakmici koja nas očekuje u Estoniji protiv domaće reprezentacije očekujem pobjedu. Prije nekoliko dana pobjedili smo ih ovdje u Varaždinu. Vidjet ćemo s kakvom ekipom će nastupati na njihovom terenu budući da imaju dva sastava od kojih se jedan već kvalificirao na Final Four.“

Prva dva seta bila su iznimno uzbudljiva, a Španjolcima su pripala sa samo tri boda razlike. U trećem setu Španjolska se pokazala dominantnijom te preuzela utakmicu. Najbolji u hrvatskim redovima bio je Marko Sedlaček.

„Španjolska nam je očitala sportsku lekciju. Bez obzira na ovu utakmicu nastavljamo dalje i idemo se boriti.“ – izjavio je igrač Ivan Raič.

Za Hrvatsku su igrali Tsimaefi Zhukouski, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Visić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

Nakon ovog susreta seniore očekuje odlazak u Estoniju gdje će 8. lipnja odigrati uzvratnu utakmicu s domaćom reprezentacijom. Potom je, 12. lipnja na rasporedu uzvrat današanje utakmice u Španjolskoj. Sljedeća utakmica Zlatne lige na domaćem terenu očekuje nas 15. lipnja u 16.30 sati kada u Varaždin dolazi nacionalna vrsta Nizozemske.

Ulaz na sve utakmice je besplatan, a TV prijenos utakmica uživo možete pratiti na Areni Sport.

Foto: Ivan Santra

leave a reply