Dekica za snove ove godine i u Varaždinu

Mjesto gdje bajke postaju stvarnost

U petak 24. svibnja od 12 do 14 sati udruga Smiješak za sve na zelenim površinama Zagreba, Sesveta, Varaždina i Dječjeg doma Laduč rasprostrijet će svoje plave Dekice za snove.
Djeca i mladi i ove godine u okviru manifestacije Hrvatska volontira imaju priliku slušati priče od vještih čitatača – profesora, književnika, glumaca i volontera na svježem zraku i mekanim dekicama za snove.
Na tom susretu kojem je cilj udaljiti djecu i mlade od pametnih telefona i računala te ih potaknuti na druženje, čitanje i volontiranje, čudesne priče i bajke u stvarnost će svojim glasom pretvarati između ostalih i tvorci legendarnih knjiga za djecu i mlade kao što su književnica Sanja Pilić i pisac Mladen Kušec, ali i Dijana Merey Sarajlija, autorica stihobasni ‘Koka koja je sve gledala s visoka / Bik koji je želio biti šik’ koje su već osvojile mnoga dječja i odrasla srca. Priliku da demonstriraju svoje vještine čitanja neće propustiti ni glumci Alen Šalinović i Goran Malus, a neki poput brokera iz tvrtke ANO i INA-e zahvaljujući hvalevrijednom korporativnom volontiranju zamijenit će nakratko na Dekici za snove svoje ozbiljne spise puno lakopernijim štivom.
Baš kao i prethodne dvije godine u jednoj od najvećih akcija kojima se promovira čitanje i kvalitetno druženje uz knjigu očekuje se više od 700 sudionika. Vrijednost projekta Dekica za snove prepoznale su brojne obrazovne i kulturne institucije, a u njegovoj provedbi sudjeluje i 15-ak osnovnih i srednjih škola. Priključite se i vi!

Evo gdje nas možete potražiti u petak 24. svibnja od 12 do 14 sati:
Prva gimnazija u Varaždinu
Park Dore Pejačević – Srednja škola Dugo Selo
Školski vrt – OŠ Josipa Zorića – Dugo Selo
Park i školsko dvorište – Osnovna škola Sesvete
Dječji dom Laduč
Park Ribnjak – OŠ Ivan Goran Kovačić
Park Bundek – OŠ Mladost
Park Gajevo – OŠ Ivana Meštrovića
Maksimir – XV. gimnazija
Maksimir – Škola za cestovni promet
Park između zgrada na uglu Cankarove i Prešenove – OŠ Ivana Cankara
Park OŠ Savska – OŠ Tin Ujević
Park u Novačkoj ulica – OŠ Jure Kaštelana Zagreb
Strossmayerovo šetalište – Gornjogradska gimnazija Zagreb

leave a reply