Odličan uspjeh studenta FOI-ja – u Poreču na STEM Gamesima osvojili brojne medalje

Varaždin, 15. svibnja 2019. – Od 7. do 12. svibnja 2019. u Poreču su održani drugi po redu STEM Gamesi, međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje je i ove godine okupilo gotovo 2000 studenata STEM područja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Njemačke.
Na drugom izdanju STEM Gamesa sudjelovalo je i oko 150 studenata Fakulteta organizacije i informatike, kao i 17 studenata na FOI-ju iz Belgije i Francuske (Erasmus+), a koji su osvojili brojne medalje u nekoliko kategorija.
FOI-jevi studenti su se natjecali u tehnološkoj areni, stolnom tenisu, futsalu, rukometu, odbojci, krosu, veslanju, šahu, košarci i eSportu. Postigli su iznimne rezultate i vratili se u Varaždin sa sedam (+ dvije neslužbene) medalja.
Studentice Matea Maras, Larisa Borovec, Lidija Pitić i Irena Peleš te studenti Antonio Jozić, Emilio Grobenski, Josip Kovačević i Filip Jurinić osvojili su prva mjesta u stolnom tenisu.
FOI-jeva futsal ekipa, koju su činili studenti Nikola Bekavac, Matija Jezerinac, Josip Salajec, Berislav Baričić, Lukas Krištić, Mateo Kiđemet, Dominik Požgaj, Tomislav Kolar, Antonio Oletić, Ivan Hribljan, Nikola Muše i Jakov Bubalo, osvojili su brončanu medalju.
Veslači Robert Juriša, Tony Mark Andrews, Kristijan Maoduš, Goran Filinić i Mario Pernar su u teškoj konkurenciji izborili treće mjesto, a napomenimo i to da je Robert Juriša bio treći najbolji u neslužbenom pojedinačnom sprintu.
Tim šahista osvojio je broncu, a ekipu su činili Lovel Mimica, Sanjin Halavuk, Ivan Blažek, Ivan Rajić, Matej Prskalo i Nino Brežnjak, dok je Ivan Rajić također izborio treće mjesto i na neslužbenom individualnom turniru.
Naši eSports igrači Ivan Solić i Nikola Karan u finalu su osvojili drugo mjesto u kategoriji FIFA, a Gabriel Munta i Filip Radotović u kategoriji PES.
Napomenimo da je u organizaciji samog događaja sudjelovalo osmero FOI-jevih studenata, koji su bili članovi IT, dizajn i marketing timova te junior volonteri.
Svi rezultati sportskih događanja dostupni su na stranici www.stemgames.hr.
Čestitke svima!

 

leave a reply