Promocija video spota „PTSP“ (Ne dam se)

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizira promociju video spota „PTSP“ (Ne dam se) autora Dražena Popijača Pupija u utorak, 14. svibnja 2019. godine u 10,00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, u prostor Kluba Europa media. Tom prilikom video spot će biti predstavljen Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu zdravstva te liječnicima koji su neposredno uključeni u liječenje PTSP-a kako bi ga mogli koristiti u terapijske svrhe u grupnim terapijama u svim psihijatrijskim odjelima bolnica u cijeloj Republici Hrvatskoj.
Samim video spotom želi se doprinjeti smanjenju suicida stradalnika koji su pretrpjeli ratne traume.

Pjesma je snimljena prije desetak godina u izvedbi samog autora teksta, Dražena Popijača Pupija, koji je član Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i već dvadesetak godina djeluje kao glazbeno scenski umjetnik. U svom umjetničkom radu orijentirao se na braniteljsku populaciju i autor je mnogih pjesama koje su olakšavale tešku svakodnevnicu branitelja, posebno onih koji boluju od PTSP-a. Glazbu za pjesmu napisao je Nenad Kumrić Charlie koji ju je i aranžirao. Autor i režiser video spota je Ljubomir Kerekeš, direktor fotografije je Tin Majnarić, a u spotu uz hrvatske branitelje glumi i hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Draško Zidar.

Ovaj video spot realiziran je uz pomoć donatora gospodina Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, gospodina Anđelka Stričaka, saborskog zastupnika, Hrvatske elektroprivrede, Hrvatske radiotelevizije, Grada Varaždina, Općine Martijanec i Ministarstva hrvatskih branitelja.

leave a reply