Voćna kupaža Vinarije Šafran – najbolja

Obol odabiru voćnog okusa dao i varaždinski župan sa suradnicima

Suradnja općine Breznički Hum i okolnih lokalnih ugostitelja dobila je novu dimenziju zahvaljujući Vinariji Šafran, u suradnji s kojom se provodi degustacija najzastupljenijih sorti ovoga uglednog proizvođača vina. Tako su uoči prvoga svibanjskog vikenda u Brezničkom Humu članovi vinskih udruga, žitelji Huma i njihovi gosti odabrali među 4 ponuđene sorte kupaža različitih omjera Rajnskog rieslinga, Graševine, Manzonija i Sivog Pinota te jedne čiste sorte kako je ove sezone najbolja cvjetna kupaža koja je svježijeg okusa.

– To je vino najzastupljenije u gemištima, koji se najčešće piju na ovom našem području te ćemo ga ubuduće preporučiti kao službeno piće tijekom općinskih svečanosti, a svoje će mjesto pronaći i u brojnim ugostiteljskim objektima – zaključio je Danijel Mavriček, voditelj prodaje i nabave Vinarije Šafran

– Vinarija Šafran svake nas godine prati na našim manifestacijama svojom ponudom vina, pa smo kroz prezentaciju i ocjenjivanje naših žitelja i gostiju saznali koje su vino odabrali za preporučeno na našim manifestacijama – rekao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

– Vinarija Šafran posebno je ponosna što je upravo naše vino 2012. godine odabrano kao misno vino za posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. Riječ je o kasnoj berbi Šafranovog Traminca iz 2009. godine – istaknuo je voditelj Vinarije Josip Tržec, te dodao kako su ove godine pripremili posebno Ljetno vino koje se razrijeđuje s ledom te poslužuje ohlađeno s komadićima voća i mentom. Nježnoga voćnog okusa ovo je vino idealno kao lagani napitak u dolazećim ljetnim vrućinma, a u njemu će jednako uživati i žene i muškarci što su potvrdili i varaždinski župan Radimir Čačić, zamjenica Natalija Martinčević i suradnici koji su, boraveći u radnom posjetu vatrogascima općine Breznički Hum, također kušali nov ljetni okus famoznog Rozea Vinarije Šafran.

 

 

 

leave a reply