Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Tomislav Špalj i Anđela Mužinić državni prvaci Varaždinci pojedinačno najuspješniji

Proteklog je vikenda u Svetom Martinu održano 25. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Na Prvenstvu je nastupilo 156 natjecatelja i natjecateljica iz 20 hrvatskih klubova. Varaždinski su stolnotenisači pojedinačno uvjerljivo osvojili sva odličja dok je kod stolnotenisačica Varaždinkama pripala srebrna medalja.
Kod stolnotenisača je u najjačoj muškoj kategoriji Tomislav Špalj osvojio naslov državnog prvaka, drugoplasirani je bio Zoran Križanec a treći Ivica Vugrinec (svi iz STKOI Varaždin), dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Anđela Mužinić (STKI URIHO, Zagreb), drugoplasirana naša Varaždinka Helena Dretar Karić, a treća Marija Martinović (STKOI USPON, Velika Gorica), dok je četvrto mjesto osvojila Varaždinka Matea Žugec. Zagrebački Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom URIHO tako je sveukupno bio najuspješniji osvojivši 106 bodova, drugoplasirani je STKI SYNERGIA iz Samobora s 89 bodova, treće mjesto pripalo je STKOI USPON iz Velike Gorice s 59 bodova, dok je Varaždincima pripalo 4. mjesto sa ukupno prikupljenih 35 natjecateljskih bodova.
Prvenstvo je organizirao Hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom uz pomoć Life Class Termi Sveti Martin, Općine Sveti Martin i Međimurske županije, a priređivač Prvenstva Hrvatske je bio varaždinski STK Starr.

leave a reply