“Gitarom po Hrvatskoj”: Ne propustite koncerte mladih svjetskih umjetnika u 8 gradova

U nedjelju je počeo peti Zagreb Guitar Festival, velika i značajna manifestacija koja će glavni grad Hrvatske na tjedan dana pretvoriti u europsku prijestolnicu kulture i dobre glazbe, a u srijedu 3. travnja virtuoze na gitari moće će poslušati i publika u osam gradova u Hrvastkoj

Zagreb, 2. ožujka 2019. – Zagreb Guitar Festival svečano je otvoren 31. ožujka u Kristalnoj dvorani hotela Westin nastupom Stochela Rosenberga i Mate Matišića. Na spomenutom “All Stars” koncertu tematski nazvanom “Gipsy night” prisustvovalo je više stotina ljudi, redom zaljubljenika u kvalitetnu glazbu, kulturu i gitaru. Iako je sam festival podijeljen na šest tematskih večeri (Gipsy night, Brazilian night, Tango night, Flamenco night, Classical night te Eurostrings night) na kojima će se moći uživati u Mimari i Westinu – organizatori su ove godine odlučili dodatno brendirati festival gitare i približiti ga lokalnoj publici u sklopu projekta “Gitarom po Hrvatskoj”.

Tako će 10 mladih europskih pobjednika gitarističkih natjecanja okupljenih u platformi klasične gitare Eurostrings, u srijedu 3. travnja održati koncerte u Varaždinu, Karlovcu, Križevcima, Osijeku, Mariji Bistrici, Zaprešiću, Novskoj i Velikoj Gorici.

“Zagreb Guitar Festival je u zadnjih nekoliko godina postao vodeći festival gitare u Europi. Kad smo uočili kakav uspjeh ostvarujemo u glavnom gradu, jednostavno smo htjeli umjetnički izričaj približiti i ostalim ljudima diljem Hrvatske koji cijene ovo što radimo”, izjavio je Mak Grgić, umjetnički ravnatelj Zagreb Guitar Festivala.
Takvim pristupom Zagreb Guitar Festival doprinosi širenju koncertne publike, multikulturalnom povezivanju i razvoju kulturnog marketinga koji za krajnji cilj imaju promociju lijepe glazbe, potvrdu kulturnog iskustva te dodatnu promociju grada Zagreba kao jednog od kulturnih centara Europe.
Više informacija o programu festivala pronađite na službenoj web-stranici i Facebook stranici festivala, a ulaznice su u online prodaji preko portala eventim.hr eventim.hr.

leave a reply