Stolnotenisačice STK Varaždina povele u polufinalnoj seriji doigravanja HEP Superlige

U prvom polufinalnom susretu koji se igrao u petak 29.03. između stolnotenisačica Varaždina i dugoreškog Aquaestila rezultat je bio 4:3 za domaću ekipu.

Raspored natjecanja htio je da se u Varaždinu u šest dana iste ekipe sastanu čak dva puta. U posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva oba trenera sakrivali su karte i tu je uspješniji bio trener Varaždinki Saša Suhodolčan, te je Varaždin pobijedio 4:1. U prvom polufinalnom dvoboju doigravanja STK Varaždin je odlično krenuo na krilima prvakinje Hrvatske Petre Petek i najbolje igračice HEP Superlige Ivane Malobabić i nakon dva meča Varaždin je vodio 2:0. Petra Petek je nakon gubitka prva dva seta protiv Han okrenula meč i pobijedila 3:2. Na potpuno jednak način Malobabić je pobijedila Pavlović. Dugorešanka Vukelić bila je uvjerljiva protiv mlade varaždinske nade Kovaček rezultatom 3:0. Par Petek – Malobabić odigrao je jedan od najboljih mečeva u posljednje dvije godine i oduševio domaću publiku i rezultatom 3:0 osigurao novi bod za STK Varaždin. U petom meču Petek je bila blizu da donese konačnu pobjedu varaždinkama no manjak koncentracije u odlučujućim trenucima pobjeda odlazi na stranu Pavlović koja pobjeđuje 3:2 i produžuje neizvjesnost. Han je očekivano bila bolja od Kovaček, a kod rezultata 3:3 u mečevima Ivana Malobabić još jednom potvrđuje zašto je najbolja igračica HEP Superlige. Sigurnom igrom donosi presudnu pobjedu za STK Varaždin (3:1) na zadovoljstvo brojne domaće publike u stolnoteniskoj dvorani na srednjoškolcu.

Za prolazak u finale varaždinkama je potrebna još jedna pobjeda, a prvu priliku imaju već u utorak 02.04. u Duga Resi. Eventualni treći susret igra se na istom mjestu dva dana kasnije.

leave a reply