Zaključak Vijeća za prevenciju kriminaliteta

Stanje na području triju najjužnijih općina - zadovoljavajuće

U Brezničkom su se Humu sastali načelnici triju najjužnijih općina Varaždinske županije s čelništvom novomarofske policije, kako bi proanalizirali stanje sigurnosti i kriminaliteta na prvom ovogodišnjem sastanku Vijeća za prevenciju kriminaliteta za područje Brezničkog Huma, Breznice i Visokog. Načelnici triju općina – Breznice Stjepan Krobot (HSS), Visokog Dragutin Mateković (HDZ) i Brezničkog Huma Zoran Hegedić (HNS) nisu krili zadovoljstvo nakon izvješća načelnika Policijske postaje Novi Marof Roberta Maltara, koji je naglasio kako je tijekom protekle godine na području Brezničkog Huma zabilježen sveukupni pad kaznenih djela za čak 30%. Što se općine Breznica tiče, u prometu je zabilježena jedna nesreća s poginulom osobom – naglasio je Maltar, a riječ je o motociklistu preminulom nakon slijetanja s kolnika. Na području općine Visoko tijekom protekle godine zabilježeno je desetak prometnih nesreća te isto toliko narušavanja javnog reda i mira.
Maltar je potom konstatirao kako je opće stanje sigurnosti na području triju najjužnijnih općina naše županije zadovoljavajuće, te je zahvalio načelnicima na pomoći pri nabavi i postavljanju video nadzora, uz čiju su pomoć riješeni bijegovi s mjesta prometnih nesreća.
– U samom centru Brezničkog Huma lani su postavljene dvije nadzorne kamere koje prate događanja na glavnoj prometnici – istaknuo je humski načelnik Hegedić i naglasio kako planiraju kamerama dodatno pokriti prostor oko crkve i groblja.
Nakon što su postavljeni mjerači brzine u Breznici i Humu, uskoro će uslijediti i postavljanje semafora koji će uključivati crveno svjetlo za one vozače koji prekorače brzinu, čime bi se riješio problem prebrze vožnje nesavjesnih pojedinaca kroz središta tih naselja. Osim toga u planu je i postavljanje dodatnih nogostupa i pješačkih staza kako bi se sigurnost žitelja ovoga područja dodatno povećala.

leave a reply