Mali sportaši preplavili Kapucinski trg u Varaždinu

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u četvrtak na Kapucinskom trgu. Stotine osnovnoškolaca preplavili su trg i pretvorili Varaždin u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili gospodin Damir Habijan, predsjednik gradskog vijeća grada Varaždina, Draženka Dević, privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Habijan je tom prilikom istaknuo: ” Sretni smo što je Varaždin odabran kao polazišna točka ovogodišnje Turneje radosti. Plazma Sportske igre mladih su inicijativa koja je potrebna našoj zemlji jer propagira zdrav način života kroz sport i druženje”.
U sportskom dijelu programa sudjelovaloje više od tisuću djeca iz osnovnih škola s područja Varaždina koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru: Vatreni D iz 2. Osnovne škole i Loptice iz 1. Osnovne škole plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici odžalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su:
Rea Godinić, Nevia Fundak i Nika Križnik, Sven Patafta i River Zekić.
Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. U Coca- Cola Cup corneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, HPB je zabavljao navijače s Hrvatkom i Crnom Luce, a u korneru Hrvatska pošte dijelili su se baloni. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.
Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/2632594383434528/?ti=cl
“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/

leave a reply