Fakultet organizacije i informatike pripremio program za Festival znanosti 2019.

Fakultet organizacije i informatike i ove se godine uključuje u program FESTIVALA ZNANOSTI 2019., kojem je ovogodišnja tema „BOJE“. Radi se o manifestaciji koja se u Hrvatskoj održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Fakultet organizacije i informatike je pripremio niz radionica za djecu i mlade, kao i Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje, a prvenstveno za maturante.
Program počinje u ponedjeljak, 8. travnja 2019. radionicom pod nazivom „Dohvati mi tata Mjesec“, koja je zamišljena kao virtualna šetnja svemirom u kojoj će sudjelovati djeca predškolske dobi.
Središnje događanje Festivala znanosti u na FOI-ju bit će Dan otvorenih vrata, koji će se odvijati u utorak, 9. travnja 2019. od 10:00 do 13:00 sati, a u tom će se vremenu svi posjetitelji moći upoznati s radom FOI-ja, njegovim studijskim programima i uvjetima za upis. Maturantima će biti predstavljeni svi benefiti studiranja na FOI-ju, kao što su studiranje uz praksu i zapošljavanje putem Centra za podršku studentima i razvoj karijera, zatim mogućnosti studentske mobilnosti kroz Ured za međunarodnu suradnju, uključivanje u rad Studentskog zbora, Sportsku udrugu, Bussines club te uključivanje u redakciju studentskog lista STAK. Posjetiteljima će biti predstavljeni i studentski projekti, kao i Laboratorij za internetske tehnologije, u kojem studenti tijekom studija imaju prilike stvoriti i isprobati najnovije gadgete koji nam olakšavaju svakodnevni život. Posebna atrakcija Dana otvorenih vrata bit će Gadget show, tijekom kojeg će učenici moći saznati više o tehnološkim alatima i novitetima koji se koriste na Fakultetu u sklopu informatičkih laboratorija i projekata, a bit će moguće i isprobati nove tehnologije (dron, 3D naočale i sl.) te sudjelovati u zabavnim natjecanjima.
Srijeda i četvrtak, 10. i 11. travnja, su također namijenjeni srednjoškolcima, jer tada FOI organizira radionice pod nazivom „Matematičko modeliranje mrežastih struktura“ i „Kad se male ruke slože“. Posljednji dan Festivala znanosti, u petak 12. travnja 2019. namijenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola, kada će imati prilike saznati nešto više o računalnim bojama u sklopu predavanju „Značenje boja ili zašto su mnogi likovi iz crtića žute boje?“. Isto tako, sudjelovat će na radionici „Radi što voliš i mijenjaj svijet“, kroz koju će biti prikazani aktualni problemi vezani uz okoliš i kroz njih definiran koncept poduzetništva.
Pozivamo sve školarce, roditelje, maturante i ostale zainteresirane posjetitelje da se priključe programu Festivala znanosti 2019. na Fakultetu organizacije i informatike i posjete nas u tjednu od 8. do 12. travnja 2019. godine! Za organizirane posjete ovim događanjima na FOI-ju potrebno se prijaviti najkasnije do 4. travnja na dov@foi.hr.

leave a reply