Varaždinci potvrdili- sinoć završio najposjećeniji hrvatski kazališni festival- jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA!

Dvostrukom izvedbom najnovije komedije Kerekesh Teatra “Pod hitno na hitnu” autora i redatelja Ljubomira Kerekeša, sinoć je završio jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh Teatra, ponovno potvrdivši status NAJPOSJEĆENIJEG KAZALIŠNOG FESTIVALA U HRVATSKOJ!
Festival je u deset dana trajanja nadmašio sva očekivanja- ukupno 55 kazališnih predstava pogledalo je više od 16 tisuća posjetitelja iz cijele Varaždinske županije i okolice!
Publika je, osim u hit komedijama domaćina Kerekesh Teatra, imala prilike uživati i u komedijama kazališta iz cijele regije- Lude kuće iz Zagreba, Teatromana, Teatra Poco Loco, Teatra Gavran, Hit Teatra, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, kazališta Moruzgva iz Zagreba, kao i Ludens Teatra iz Koprivnice. Program su svojim monokomedijama obogatili i zagrebački glumci Mada Peršić te Tarik Filipović, a najviše izvedbi na festivalu imala je nova predstava Kerekesh Teatra za djecu i mlade „Bibi i Bubi“, autora i redatelja Jana Kerekeša.
Tjedan smijeha je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u fojeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovalo ukupno 18 autora iz četiri države (Makedonija, Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su vrijednim novčanim nagradama.
Nagrađeni karikaturisti na 3. međunarodnoj izložbi „Smijeh za deset” su:
Tomislav Kaurin (Cork, Irska) – najbolja portretna karikatura
Damir Novak (Mali Mihaljevec, Hrvatska) – najbolja geg karikatura
Davor Trgovčević i Marijan Pavečić – priznanja za portretne karikature
Branko Ilić – priznanje za geg karikaturu (čak dva rada)
Zahvaljujemo svim gradovima i općinama Varaždinske županije, koje su podržale 10. Tjedan smijeha, a to su: Varaždin, Ludbreg, Lepoglava, Varaždinske Toplice, Cestica, Sračinec, Petrijanec, Donji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Ljubešćica, Vinica, Sveti Ilija, Donja Voća, Jalžabet, Maruševec i Strahoninec.
Zahvaljujemo svim institucijama, sponzorima i svim pojedincima koji su nam pomogli da uspješno organiziramo 10. izdanje TJEDNA SMIJEHA, a to su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Ministarstvo kulture, TZ Grada Varaždina, Bernarda, Pan, Mobilisis, Crtorad, Colas, PZC, Autocentar Kos, Autostaklo Bingo, Tekim, Reflexion, Euroherc, Uljara Patrčević i Copy Centar Manuela.
Posebno hvala našoj vjernoj publici, koja je i ove godine ponovno nadmašila naša očekivanja!

Hvala svima 16 tisuća puta!

leave a reply