Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela

U organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i Varaždinske biskupije od 11. do 14. ožujka u Pastoralnom centru u Ludbregu (Petra Zrinskog 1) održat će se Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u RH.

Na Skupštini će sudjelovati, između ostalih, mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, mons. Ivica Petanjak, predsjednik vijeća za misije HBK i krčki biskup, mons. Luka Tunjić , nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH, vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u RH, te misijski ravnatelji iz svih nad/biskupija u Hrvatskoj.

U ponedjeljak 11. ožujka u 18 sati, na otvaranju Skupštine, koncelebriranu svetu misu u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu predvodit će mons. Ivica Petanjak. Idućega dana, u utorak 12. ožujka, bit će radni dio Skupštine, a navečer u 18 sati istoga dana će ravnatelji PMD-a sudjelovati na svetim misama u nekoliko župa; u Župi sv. Elizabete u Jalžabetu, Župi sv. Jakoba u Prelogu, Župi sv. Nikole u Koprivnici, Župi sv. Leopolda Mandića u Koprivnici te u Župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.

U srijedu 13. ožujka koncelebriranu svetu misu za sve sudionike u varaždinskoj katedrali u 18 sati predslavit će mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski.

leave a reply