Na Fakultetu organizacije i informatike po prvi puta organiziran WELCOME WEEK za internacionalne studente

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu danas je održano događanje pod nazivom „WELCOME WEEK“, koje je za dvadeset i jednog inozemnog studenta s nekoliko partnerskih institucija u Europi organizirao Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja i to s ciljem upoznavanja s mogućnostima nastavnih i izvannastavnih aktivnosti tijekom boravka u Varaždinu.
Naime, na Fakultetu organizacije i informatike u ljetnom semestru tekuće akademske godine boravi trinaestero studenata s ESIEA-e (École d’ingénieurs du monde numérique), petero studenata EPITECH-a (Ecole pour l’Informatique et les nouvelles Technologies), jedna studentica UPEC-a (L’Université Paris-Est Créteil) te dvije studentice iz Belgije s Odisee University College-a.
Danas, prvog dana Welcome Week-a, studente je na FOI-ju pozdravio dekan prof.dr.sc. Neven Vrček, uz prodekanicu za znanstvenoistraživački rad izv.prof.dr.sc. Ninu Begičević Ređep, prodekanicu za nastavu izv.prof.dr.sc. Renatu Mekovec, kao i ostale profesore i asistente. Uz članove Uprave FOI-ja, studente su pozdravili i predstavnici Francuske ambasade u Zagrebu, g. Guillaume Colin, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost i gđa. Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju.
„Ove godine smo uspjeli privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. Cilj Welcome Week-a je upoznati ih s FOI-jem, nastavnicima i našim načinom rada. Svaki student dobio je i Student Buddy-ja, koji će mu biti na raspolaganju do kraja ljetnog semestra, odnosno do kraja lipnja.“- kazao je dekan prof.dr.sc. Neven Vrček.
„Potpisali smo nove bilateralne sporazume s relevantnim inozemnim inženjerskim školama- to su ESIEA i EPITECH, iz kojih nam je u ovoj akademskoj godini došao najveći broj studenata. Napravili smo niz priprema, povećali broj predmeta koji će se izvoditi na engleskom jeziku, kao i broj intenzivnih programa i radionica. Ovakva mobilnost je prednost i za naše domaće studente jer se radi o „internacionalizaciji kod kuće“. Trudimo se kroz Ured za međunarodnu suradnju FOI- ja i uz ECTS koordinatora povećati dolaznu i odlaznu mobilnost, u čemu smo i uspjeli povećavši ju čak četiri puta u zadnje dvije godine.“- istaknula je prodekanica FOI-ja izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.
Welcome Week će potrajati do subote, 9. ožujka 2019., do kada će za studente biti organiziran još niz aktivnosti, poput turističkog razgledavanja Varaždina i Varaždinske županije, tzv. Hrvatske večeri prilikom koje će se studenti upoznati sa studentskom zajednicom u Varaždinu, a bit će prilike i za druge izvannastavne aktivnosti.

leave a reply