Projekt Zeleno želimo predstavljen na minhenskom sajmu F.RE.E.

Projekt Zeleno želimo predstavljen je na minhenskom sajmu F.RE.E. Do sad najveći turistički sajam f.re.e München na čak 88.000m² izložbenog prostora predstavio je ukupno 7 atraktivnih tematskih cjelina: outdoor; biciklizam; vodeni sportovi; putovanja; krstarenja i putovanja brodovima; zdravlje i wellness te kamping&karavaning. Tržište Njemačke jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam s kojega se ostvaruje najveći turistički promet stoga ne čudi da je ovaj turistički orijentiran projekt svoje mjesto pronašao na ovom sajmu. Posebno kada se uzme u obzir da su glavni motivi dolaska njemačkih turista, osim “sunca i mora”, proizvodi poput gastronomije, prirodnih ljepota te novih iskustava i doživljaja, a upravo to je ono što brand KULTNATURA u sklopu projekta Zeleno želimo zaokružuje. Na sajmu su predstavljeni proizvodi ludbreških proizvođača: hren, vino, bučino ulje, sok od aronije…
Hrvatska i Slovenija kroz zajedničku turističku promociju puno su bolje vidljive na globalnom tržištu, kako među turistima s dalekih tržišta koji Europu doživljavaju kao jedinstvenu destinaciju tako i kod domaćina Nijemaca i ostalih posjetitelja ovogodišnjeg sajma kojima se brand KULTNARURA predstavlja kroz doživljaj oplemenjen gastronomijom, vinom, rukotvorinama i prirodom i kretanjem.
Kroz projekt nastaju i četiri različita mikroproizvoda koji će biti povezani u zajednički proizvod, a svaki od njih će imati drugačije polazište u smislu baštine i sadržaja u zaleđu. Svi mikroproizvodi zajedno će formirati zanimljivu cjelinu sa sadržajem koji će biti od interesa za široku populaciju. Svaki pojedini mikroproizvod će se temeljiti na jedinstvenom ishodištu, uzimajući u obzir ponudu pojedinog mikropodručja – priroda i kretanje, gastronomija, zanati i rukotvorine i vina.
Prijavitelj projekta je Poljoprivredno šumarski zavod Murska Sobota, a partneri s hrvatske strane projekta su Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin, Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada Varaždina. Kao pridruženi partneri na projektu uključeni su i Grad Varaždin te Turistička zajednica Grada Ludbrega.
Projekt Zeleno želimo je odobren u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.

leave a reply