Predsjednik Vlade posjetio Vindiju povodom 60. obljetnice poslovanja

Grupa Vindija jubilarnu godinu započinje nastavkom investicijskog ciklusa, ovoga puta u tvornicu Vivis i centralne Vindijine pogone

U sklopu posjeta Varaždinskoj županiji, predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te ministrice Gabrijele Žalac i ministara Darka Horvata i Lovre Kuščevića, obišao je tvornicu Vindija Vivis u kojoj su u tijeku radovi na proširenju proizvodnog pogona. Kao tvrtka koja uvijek iznova postavlja nove standarde na tržištu, Grupa Vindija će u 2019. realizirati novi investicijski ciklus, ne samo u tvornici Vivis, već i u centralnom Vindijinom pogonu, čime će se omogućiti dodatno širenje proizvodnog asortimana koji trenutno obuhvaća više od 1.000 proizvoda u 10 robnih marki, objedinjenih pod oznakom „Kvaliteta Vindija“.
„Kad govorimo o Vindiji, riječ je o zasigurno jednoj od najbitnijih tvrtki u sektoru poljoprivrede, odnosno prehrambene industrije u Hrvatskoj. Vlada joj zasigurno može pomoći i poreznim olakšicama i u boljem korištenju fondova Europske unije, pogotovo u sektoru poljoprivrede, što očekujemo da će Vindija uskoro početi koristiti, nadam se već od travnja. Otvoreni smo za sve nove investicije i za svaku daljnju suradnju u bilo kojem segmentu“, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
„Ponosni smo na tradiciju dugu već 60 godina i činjenicu da tržištu neprestano možemo nuditi vrhunske domaće proizvode. Imamo kontinuitet značajnih ulaganja u tehnologiju, zbog čega smo danas tvrtka koja uspješno spaja tradiciju i inovaciju u prehrambenoj proizvodnji. Zahvaljujući tome, tržište nas prepoznaje po neupitnoj kvaliteti“, istaknuo je generalni direktor Grupe Vindija Dragutin Drk te dodao kako je ponosan što je premijerov posjet upriličen upravo u godini u kojoj Vindija slavi veliki jubilej, šezdesetu obljetnicu poslovanja.
Tvornica za proizvodnju mlijeka i bezalkoholnih pića Vindija Vivis otvorena je 2009. godine na površini od 14.600 kvadratnih metara, što je omogućilo godišnju proizvodnju od čak 70 milijuna litara visokokvalitetnih i sigurnih mliječnih proizvoda u skladu s najnovijim nutricionističkim zahtjevima. Nekoliko godina kasnije uslijedilo je proširenje na dodatnih 4.700 kvadratnih metara površine te ulaganje u novu liniju za proizvodnju mliječnih deserata i svježih krem sireva. Time je tada zaokružen investicijski ciklus u segmentu mliječne proizvodnje vrijedan oko 25 milijuna eura, koji se nastavlja i u ovoj godini.
Grupa Vindija je od 1959. godine izrasla u jednu od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija koja objedinjuje 14 članica, od kojih se 8 nalazi u Hrvatskoj (Vindija, Koka, Vindon, pekarnica Latica, Novi Domil, ViR 1898, BLAGOdar i Vindija trgovine), i broji više od 4.000 zaposlenih. U posljednjih 60 godina poslovanja, zahvaljujući brojnim ulaganjima u tehnološku inovaciju, Grupa Vindija potrošačima diljem Europe i regije danas nudi više od 1.000 proizvoda u 10 robnih marki, objedinjenih pod znakom Kvaliteta Vindija. Kontinuirano okrenuti prema inovacijama u proizvodnji, Grupa Vindija je u 2017. godini na tržište plasirala prvo GMO free svježe pileće i pureće meso u Hrvatskoj.

leave a reply