Turistička zajednica grada Varaždina i Koncertni ured Varaždin sudjelovali na međunarodnom sajmu turizma Grenzenlos u St. Gallenu

Turistička zajednica grada Varaždina i Koncertni ured Varaždin sudjelovali su na međunarodnom sajmu turizma Grenzenlos u St. Gallenu na kojem su proteklog vikenda u sklopu predstavljanja Hrvatske promovirali grad Varaždin, njegove znamenitosti, festivale i događanja te cjelokupnu turističku ponudu našeg kraja.

Sajam je okupio predstavnike ponajboljih hotela, turističkih agencija i ureda, izletišta i drugih subjekata na turističkom tržištu, u 6 sajamskih hala predstavljalo se 380 izlagača, a posjetilo ga je preko 33 tisuće posjetitelja.

TZGV i Koncertni ured, na zahtjevnom su švicarskom turističkom tržištu, uz grad Varaždin, predstavili i naše najpoznatije festivale, Varaždinske barokne večeri, Špancirfest i Advent, a za dodatnu atraktivnost promocije pobrinuli su se varaždinski purgari, članovi Udruge Varaždinska građanska garda, Dražen Loparić i Darko Trojko. Oni su sudjelovali i u programu svečanog otvorenja sajma, a svoj glazbeni doprinos dali su profesori varaždinske Glazbene škole Blanka Tkalčić i Danijel Oto.

Sajam su obišli i veleposlanica Hrvatske u Švicarskoj, Andrea Bekić i generalni konzul RH u Švicarskoj, Slobodan Mikac, te zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.

leave a reply