47. SciBAr Fakulteta organizacije i informatike Varaždin

U okviru SciBAra, neformalne znanstvene diskusije i razgovora u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike, danas je u prostoru InfoCluba FOI- ja gostovao dr. sc. Davorin Medaković, morski biolog i samostalni znanstvenik iz Centra za istraživanje mora u Rovinju.

Dr.sc. Davorin Medaković vrsni je stručnjak u području morske biologije, stoga je na Fakultetu organizacije i informatike održao interdisciplinarno predavanje na temu
„Evolucija i revolucija – o mekušcima i ljudima“.
U sklopu istog bilo je riječi o važnosti cjeloživotnog učenja i stjecanja znanja, ali i o malo provokativnijim temama poput razmnožavanja, ljubavi ali i seksualnim odnosima kod ljudi i kod mekušaca. Dr. sc. Medaković je s brojnim sudionicima predavanja podijelio je i svoja iskustva sa svojih istraživačkih pohoda na Antarktici.
Dr.sc. Davorin Medaković, morski je biolog i znanstvenik iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković. Centar za istraživanje mora Rovinj najstarija je svjetska znanstvena institucija koja se bavi proučavanjem mora. Osnovana je 1891. godine kao Zoološka postaja berlinskog akvarija, u kojem su boravili mnogi europski znanstvenici služeći se bogatom opremom upravo iz tog Centra. Dr. sc. Medaković je također prvi hrvatski znanstvenik koji je boravio na Antarktici, a sudjelovao je i u timu znanstvenika koji su proučavali utjecaj mora, odnosno morskih organizama na kip Apoxyomenosa pronađen u moru nedaleko Velog Lošinja.

Više informacija o SciBAr- u možete pronaći ovdje:
https://www.foi.unizg.hr/hr/istrazivanje-i-razvoj/scibar

leave a reply