Održano U-21 Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu

Slavili Ivor Ban i Sun Jiayi te Ban/Martinek i Bardač/Arapović

Na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu za mlađe seniorke i seniore nastupilo je 50-tero ponajboljih hrvatskih natjecatelja iz Osijeka, Dugog Sela, Mihovljana, Duge Rese, Čakovca, Varaždina, Vrsara, Pule, Samobora i Zagreba. Nakon utakmica igranih tijekom cijeloga dana, finalni su susreti po kategorijama predstavili najuspješnije natjecatelje. Tako je među mlađim seniorima pojedinačno najbolji bio igrač zagrebačke Mladosti Ivor Ban, drugoplasirani Leon Šantek iz STK Starr, a treće mjesto podijelili su Jakov Jakelić i Marko Vidaček, oba iz GSTK Zagreb. Kod mlađih seniorki pojedinačno je slavila kineskinja s hrvatskom putovnicom Sun Jiayi trenutno angažirana u Francuskoj, druga je bila Klara Cakol, a treće Klara Bardač i Hana Arapović, sve iz TIS Zagreb. U igri parova kod mlađih seniora slavili su Ban i Luka Martinek, drugi su bili Banek i Markotić, dok su treće mjesto dijelili Borovnjak i Jakelić te Vidaček i Mislav Martinek. Kod mlađih je seniorki u igi parova prvo mjesto pripalo Klari Bardač i Hani Arapović, druge su bile Cakol i Lončarević, a treće Franović i Ilić te Šćepanović i Alviž.
Mladi Ljubešćan Leon Šantek, koji već treću godinu nastupa za varaždinski STK Starr, današnjim je nastupom i osvajanjem titule stolnoteniskog viceprvaka Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji potvrdio da se nakon duge i neugodne ozljede vratio u sam vrh hrvatskoga stolnog tenisa.
U-21 Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu organizirao je varaždinski STK Starr u sklopu projekta Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin, uz potporu Life Class Termi Sveti Martin, Međimurske županije, općine Sveti Martin i grada Varaždina.

leave a reply