Pobjedom nad Italijom Hrvatska osvojila HEP Croatia Cup u Poreču

U utakmici bez rezultatske neizvjesnosti Hrvatska je pobjedom 28-20 nad Italijom osvojila HEP Croatia Cup 2019. u Poreču.

Naši igrači odradili su lakši trening u posljednjoj provjeri prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj. Protivnik koji kvalitetom nije mogao parirati u segmentima rukometne igre ipak je pružio snažan otpor.

Talijani su igrali odlično, te su čak u 11. minuti došli do izjednačenja, međutim u tim trenutcima spašavao nas je sjajni Marin Šego koji je odmah u startu skupio šest obrana.
Nismo uspijevali pronaći idealnu postavu, a obrana je propuštala strpljive Talijane čijim je napadom dirigirao odlični Hrvat Dean Turković. Bez inteziteta i inicijative naši su igrači dozvolili još jedan rezultatski priključak 9-9 u 26. minuti.
Sve pokušaje da stvorimo značajniju prednost zaustavljao je odlični talijanski vratar Domenico Ebner, koji je u prvom dijelu sakupio sedam obrana i najzaslužniji je što su Talijani na odmor otišli s minimalnim zaostatkom.

Međutim, sam ulazak u drugo poluvrijeme nagovijestio je bolju Hrvatsku. Ivić je odlično na golu zamijenio Šegu, a Luka Stepančić je dalekometnim šutevima bio nezadrživ za talijansku obranu.
Poveli smo u 41. minuti prvi put s pet pogodaka razlike igrala se agresivnija obrana i bilo je izvjesno da će izabranici Lina Červara doći do pobjede.
Unatoč ne baš sjajnom dojmu s kojim smo se predstavili istarskoj publici treba uzeti u obzir da su naši igrači posljednjih dana naporno radili i na podizanju fizičke forme.

Najbolji u našim redovima su svakako obojica vratara Šego i Ivić, uz efikasnog Stepančića koji je zabio sedam pogodaka, dok je Talijane predvodio već spomenuti Ebner na vratima, te najbolji strijelac Andrea Parisini sa šest golova.

leave a reply

Izdvojeno