Operne zvijezde za varaždinsko kazalište

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu obnavlja svoju unutrašnjost, Veliku koncertnu dvoranu nakon trideset godina i Veliko gledalište. Ti reprezentativni prostori su u svojoj dugovječnoj povijesti ugostili brojne poznate umjetnike, kako one domaće, tako one i iz inozemstva.
Svoju funkciju umjetničkih prostora, ove dvorane su suvereno ispunjavale, sve do trenutka kada se ukazala neophodna potreba obnove tih prekrasnih prostora. Obnova Velike koncertne dvorane je dobrim dijelom napravljena, no ne i završena, dok se obnova Velikog gledališta: pozornice i tehničke opreme i samog gledališta, planira u sljedećoj godini. Budući da se radi o vrijednom primjerku unutrašnjeg uređenja, HNK u Varaždinu će započeti njegovu obnovu, u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Varaždinu – Ministarstva kulture, kao i kod svih radova do sada.
S obzirom na uistinu zahtjevan i skup projekt, osim natječaja i potpore Ministarstva kulture i Grada Varaždina i donatora, u suradnji s Rotary Clubom Varaždin 1181, 15. prosinca 2018. (subota) organizirat će se humanitarni koncert pod nazivom „Operne zvijezde za varaždinsko kazalište“, uz Zagrebačku filharmoniju. Dirigent će biti Pavle Dešpalj, a solisti Marija Kuhar Šoša-sopran, Nina Tarandek-mezzosopran, Tomislav Mužek-tenor i Ljubomir Puškarić-bariton.

Ulaznice, po cijeni od 200 kn za mjesto u loži, 150 kn u parteru ili 100 kn na balkonu, možete rezervirati na broj 091/1400 160, Galerija Klarić ili na blagajni HNK-a: blagajna@hnkvz.hr; 200-250.
Za ovu akciju otvoren je posebni račun kod KENT banke na koji možete uplatiti donaciju ili otkup ulaznica – IBAN HR12 4124 0031 5330 0015 3.

leave a reply