Susret 3. kola ETTU Kupa pripao Belgijancima

STK STARR 1 - 3 TT LOGIS

Nakon gotovo dva sata i 4 odigrana seta, belgijski je prvak TT Logis Auderghem ubilježio pobjedu od 3-1 i na gostujućem terenu sebi olakšao uzvrat, koji se za tjedan dana igra u Belgiji.

Iako nije bilo najeksponiranijeg belgijskog stolnotenisača i višestrukog prvaka Europe i Svijeta u tome sportu Jean Michela Saivea, koji je svoj dolazak opravdao iznenadnom ozljedom, hrvatskom prvaku STK Starr to ipak nije olakšalo posao. Unatoč prvobitnoj pobjedi od 3:1 Ronalda Redjepa nad Jasperom Merckxom, Ludovic Bierny je lako svladao Leona Šanteka s 3:1 te u posljednjem susretu i Redjepa s 3:0, dok je Alexy van Dongen također s 3:0 bio bolji od Darija Kraljića za sveukupni skor od 3:1 u korist belgijskog kluba. Uzvrat će se igrati iduće nedjelje kod TT Logis Auderghem.

Veliku podršku u organizaciji ovoga stolnoteniskog događaja pružila je općina Sračinec i njen načelnik Božidar Novoselec, koji je za medije nakon susreta predsjedniku STK Starr i igraču Ronaldu Redjepu predao monografiju Sračinca te najavio buduću suradnju na dobrobit razvitka stolnoga tenisa i mladih igrača, tako da će sasvim sigurno već uskoro Sračinec ugostiti neke druge vrhunske stolnoteniske susrete.

leave a reply