Europski stolnoteniski Kup u Sračincu

Susret 3. kola ETTU Kupa: STK STARR - TT LOGISSusret 3. kola ETTU Kupa: STK STARR - TT LOGIS

Aktualni hrvatski stolnoteniski prvak STK Starr dolazećeg vikenda nastupa u 3. kolu ETTU kupa kao domaćin belgijskoj ekipi Logis Auderghem, a riječ je o renomiranom belgijskom klubu u kojem igra Jean Michel Saive. Osim što je legenda svjetskog stolnog tenisa i bivši svjetski i europski prvak, sedam je puta sudjelovao na olimpijskim igrama i isto toliko puta bio klupski prvak Europe, 19 puta postao je prvak Belgije, a trenutno je i kandidat za predsjednika Svjetske Stolnoteniske Federacije. Valja istaknuti kako su oba kluba – hrvatski STK Starr i belgijski TT Logis svrstani među 15 najbokjih i najuspješnijih europskih stolnoteniskih klubova, zbog čega i nastupaju u ETTU Kup susretima.
– U ovom susretu priliku će dobiti i naš mladi igrač Leon Šantek što je u skladu sa sportskom politikom kluba, jer mladim igračima dajemo priliku da skupljaju iskustva u europskim mečevima – napominje predsjednik STK Starr Ronald Ređep. Zahvalio je općini Sračinec što je prepoznala značenje ovoga susreta i ponudila svoje domaćinstvo u njihovoj školskoj dvorani koja po svim kriterijima zadovoljava visoke europske uvjete jednoga ovakvog susreta.
– Drago mi je što ćemo biti domaćini još jednoga vrhunskog sportskog događaja, tim više što mi imamo stolnotenisače koji su odlično plasirani u svojim ligama. Općina Sračinec puno daje za poticanje i razvitak različitih sportova među kojima i za stolni tenis, a ovom prilikom ističem kako smo s STK Starr postigli sporazum o dugoročnijoj suradnji te smo preko njih dobili vrijednu opremu i stol za treninge i nastupe naših mladih stolnotenisača – kazao je načelnik Sračinca Božidar Novoselec.
Susret se igra u sportskoj dvorani OŠ Sračinec sutra, u petak, 16. studenog, s početkom u 19 sati.

leave a reply