Jubilarni peti po redu Holywin – bdijenje uoči svetkovine svih svetih na razini biskupije

Za mlade iz čitave Varaždinske biskupije, koja se proteže na 105 župa u Zagorju, Međimurju i Podravini, po peti puta za redom Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizira „Holywin 2018“ – Pobjeda svetih.

Pod geslom “Pokreni se ili iznova kreni!” molitveno-slavljeničko bdijenje započet će u noći uoči svetkovine Svih Svetih, kada sekularni svijet slavi Noć vještica, 31. listopada 2018. u crkvi sv. Ivana Krstitelja (franjevci) u Varaždinu u 20.30 sati.

Ondje će euharistijsko slavlje predvoditi vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, a pjevanje će animirati ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15 župa naše biskupije pod vodstvom Edija Vugrineca.

– Bdijenje će se nastaviti procesijom uz svijeće prema katedrali u kojoj ćemo slaviti Gospodina pjesmom uz prigodan glazbeno-informativni program i završiti bdijenje poklonom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu – poručuju iz Ureda.

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Umjesto što se poganski običaji sa zapada infiltriraju u naše društvo poput Halloweena odnosno Noći vještica, Holywinom se želi mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno – zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti.

– Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo baš svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite… gorljivije no ikad! Pozovite svoje prijatelje, obitelji, rodbinu i dočekajmo svetkovinu Svih Svetih zajedno. – zaključuju u svom pozivu iz Ureda za mlade Varaždinske biskupije.

Spomenimo i kako je Holywin – bdijenje mladih uoči blagdana Svih svetih prvi puta održano 2003. godine u župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici na prijedlog župnika. Od 2006. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji održava se svake godine, a projekt se širi i na druge biskupije Lijepe naše, pa tako i do Varaždinske.

leave a reply