Varaždinski župan obišao najmlađe Humljake

Čačić svečano otvorio dječju Igraonicu

Varaždinski župan Radimir Čačić danas je prijepodne na korištenje najmlađima, njihovim roditeljima i vrtićkim tetama u Šćepanju predao nedavno uređenu dječju igraonicu, u kojoj će se prema vrtićkom programu za male polaznike odvijati vrtićki odgojno-obrazovni proces.
– Iako nemamo vlastiti dječji vrtić, ova Igraonica koja se nalazi u Područnoj školi u Šćepanju, zapravo djeci i njihovim roditeljima pruža sve usluge kao i dječji vrtić, za čije je uređenje utrošeno puno manje sredstava nego li da se pristupilo gradnji novoga vrtića – rekao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.
Načelnik je na prigodnoj svečanosti uvodno obrazložio kako je na kompletno uređenje zgrade škole utrošeno milijun i pol kuna na obnovu fasade i postavljanje sistema grijanja, solarne panele, rasvjetu, uređenje i prilagodbu prostora Igraonice, te na uređenje dvorišta i postavljanje novih igrala za djecu, i to dijelom zahvaljujući nizu projekata, a dijelom sredstvima iz ministarstava i Varaždinske županije.
-Varaždinska je županija lani općini pomogla sa stotinu tisuća kuna što i nije velik iznos za državu ali je itekako značajan za jedna ovakav projekt. Ovdje sam kako bih podržao ovaj izuzetan i zanimljiv koncept koji je vaš načelnik općine Hegedić prepoznao vodeći pri tom računa o novcu građana više nego li o svom vlastitom – naglasio je prilikom otvorenja Igraonice Čarobna šuma varaždinski župan Radimir Čačić. Dodao je kako ne sumnja da će usluga u Igraonici – vrtiću biti na onoj razini koju zaslužuju mali polaznici – njih 12-tero o kojima brinu dvije tete, te najavio da će županija pomoći u fiksnim troškovima koji se odnose na struju, plin i grijanje.
– Uz punu pažnju i prvorazrednu uslugu u tako fantastičnom prostoru rezultati sigurno neće izostati – kazao je Čačić i izrazio uvjerenje kako će kontroling iskustava ovoga sistema za par mjeseci uvelike pomoći da se ovakav model primijeni i u drugim sredinama.
– Ovdje je posebno važno istaknuti da to nije onaj model dadilje pa rad kod kuće,već je ovo vrsta suradnje po principu javno-privatnog partnerstva, odnosno između općine, županije i privatne inicijative, što sigurno može dati dobre rezultate, tim više što se ovdje uključuje i priča s predškolskom inicijativom, jer godina dana prije polaska u školu jako puno znači
pogotovo u ruralnim područjima – zaključio je Čačić čestitajući domaćinima na inovativnosti i na poduzetničkom duhu.

leave a reply