Promocija dokumentarnog filma ” Štafeta smrti”

Dana 18. listopada 2018. godine u kino-dvorani Gaj održati će se premijera filma „Štafeta smrti“ redateljice Nade Prkačin u 18,00 h u organizaciji udruga proisteklih iz Domovisnkog rata s područja Varaždinske županije i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.
Dokumentarni film „Štafeta smrti“ podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica: Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici „štafete smrti“.
Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili.
Uvod u ovu dramatičnu priču ispripovijedat će živi akteri događaja Ivica Jurčan i Đuro Kovačević, a glazbenim točkama u priču uvest će nas tamburaški sastav „Biseri“ Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Varaždin.
Ovim putem pozivamo hrvatske branitelje i građane da nazoče premijeri u Varaždinu u kino-dvorani Gaj.
Ulaz je slobodan.

leave a reply