Koncert Bakterija, Abergaza i Partleka u koprivničkom FUNK-u

Kao što je već najavljeno iz Foruma udruga nezavisne kulture, ove subote kreću RockLive koncerti, a prvi gosti su punkeri Bakterije, Abergaz i Partleki

Udruga RockLive, jedna od članica Foruma udruga nezavisne kulture, ove subote u FUNK-u u Koprivnici pokreće program RockLive koncerata, s ciljem da se postojećoj publici pruži više glazbenog sadržaja, ali i da se privuče nova publika iz Koprivnice i susjednih gradova.

Prvi u tom nizu koncerata održat će se ove subote, a gostuju bendovi Bakterije, Abergaz i Partleki. Bakterije su peteročlani bend iz Čakovca koji svira street punk još od 1999. kada su imali svoj prvi nastup. Do sada su izbacili jedan demo album „Kaj pa(n)k te brige?“ (2002. DIY), te dva albuma “Zajedno smo jači“ (2008., Varaždin D.I.) i “Dižem svoj glas!” (2012., Pušćine), pa i nekoliko kompilacija. Svirali su na mnogim festivalima i koncertima među kojima su svirke s punk legendama G.B.H., UK SUBS, Casualties i mnogi drugi…

Abergaz je punk bombarder iz Zagreba nastao 7.ožujka 2006. godine u 21:00. Osnivač i pokretač bombardera je Davor Njec Hranjec iz Zagreba i od tog trenutka ona upravlja njime. Objavili su nekoliko singlova, tri EP albuma, tri LP albuma , dva live albuma te odradili stotine koncerata. Abergaz i dalje svira i stvara nove pjeseme, te živi kao što i pjeva i svira u svojim pjesmama.

Partleki su čakovečki bend koji svira punk za djecu i odrasle – pjesme iz vrtića i pjesme iz crtića. Osnovani su 2010., do 2013. napravili su 12 pjesama koje su snimljene na albumu „Pošto, kume, lonac?“ Album je prvo objavljen online da bi 3 godine kasnije izašao na CD formatu pod etiketom „Slušaj najglasnije“. Do sada su odsvirali 30-ak koncerata po Hrvatskoj i i Sloveniji, a uskoro planiraju ići u studio i snimiti novi album za koji su pjesme već gotove.

Bit će to prava punkerska fešta, a koncerti počinju u 21 sat u prostorijama FUNK-a (u koprivničkom kampusu). Do kraja godine RockLive će organizirati još dva koncerta, a za 2019. planira se desetak koncerata čime bi se znatno proširila programska ponuda ovog saveza udruga. Sve programe u FUNK-u sufinancira Grad Koprivnica.

leave a reply