Varaždinske mažoretkinje upisuju nove članice

Poziv za djevojčice i djevojke od 4 do 24 godine

Varaždinske mažoretkinje ovih dana obilaze dječje vrtiće i osnovne škole na području grada i okolice, kako bi zainteresiranim djevojčicama približile razloge odabira bavljenja ovim vidom slobodnog vremena. Osim što godišnje realiziraju 50-tak nastupa kroz gostovanja na različitim sportskim, kulturnim, društvenim i turističkim događanjima, mažoretkinje Varaždina predstavljaju živi suvenir svoga grada te su, u suradnji s varaždinskim Muzejem anđela, i predvodnice Grada u kojem anđeli spavaju.
– Redoviti nastupi u programima Ljeta u Varaždinu, na Špancirfestu, za blagdan Svetog Nikole te na Adventu u Varaždinu, ali i u Rajskome vrtu Muzeja anđela ili ispred Anđelinjaka Varaždinskim mažoretkinjama, koje dogodine obilježavaju 25 godina postojanja i aktivnosti, predstavljaju poseban motiv za još kreativnijim koreografijama i scenskim nastupima – govori dopredsjednica UVM Tamara Herjavec Habek.
– Iz tog smo razloga uz našu stručnu voditeljicu Anitu Mikac Grabarić od ove obrazovne godine angažirali i dugogodišnju trenericu Slavonskobrodskih mažoretkinja Mariju Teu Ugarković, koja već pomaže uvježbavati i trenirati mlađe uzraste mažoretkinja – napominje dopredsjednica Herjavec Habek.
Treninzi mažoretkinja održavaju se u sportskoj dvorani 2. OŠ Varaždin ponedjeljkom od 17 do 18 sati, te četvrtkom i petkom od 18 do 19 sati, kada je moguće obaviti i upise novih članica.

leave a reply