Na Fakultetu organizacije i informatike uskoro započinje CECIIS 2018

Na Fakultetu organizacije i informatike će se u razdoblju od 19. do 21. rujna 2018. održavati jedno od najvažnijih godišnjih međunarodnih događanja na Fakultetu – znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2018. Svečano otvaranje održat će se 19. rujna 2018. u 10 sati u zgradi Fakulteta, Pavlinska 2, Varaždin (dvorana 1, II. kat).
Konferencija CECIIS se kroz gotovo 30 godina postojanja razvila u jednu od značajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko baza podataka. Ove godine tematski je naglasak na digitalnoj transformaciji. Uz pozvana predavanja dvaju renomiranih svjetskih stručnjaka i znanstvenika, profesora Dimitrisa Karagiannisa sa Sveučilišta u Beču te profesora Dietera Hertwecka sa Sveučilišta Reutlingen u Njemačkoj, svoje radove prezentirat će znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz osam zemalja Europe i svijeta. Preliminarni program konferencije možete vidjeti ovdje.

Paralelna događanja
Kao i prijašnjih godina, važan dio konferencije CECIIS su paralelna događanja koja će se odvijati kroz sva tri dana trajanja konferencije. Već treću godinu zaredom održat će se Dan e-Škola, u sklopu kojeg izdvajamo stručnu sekciju „Digitalna transformacija obrazovnih institucija“ na kojoj će znanstvenici i stručnjaci prezentirati postignuća u primjeni digitalnih tehnologija u obrazovnim institucijama s ciljem digitalne transformacije. Održat će se i stručna konferencija pod nazivom Računalne igre 2018, kojoj je cilj pružiti profesionalcima, studentima i drugim zainteresiranim dionicima, mjesto na kojem mogu prezentirati svoja stručna i razvojna postignuća vezana uz ovu tematiku. Prvog dana konferencije održat će se i jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-ja i drugih fakulteta izložiti svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.
Za drugi dan je predviđena radionica o analizi podataka, predstavljanje projekata u kojima sudjeluje FOI – DIGITRANS, CRISS, e-Škole i HigherDesicion te 4. Interkatedarski skup poslovne informatike.

leave a reply