Koncert povodom 190 obljetnice Glazbene škole u Varaždinu

Godine našeg prijateljstva

Povodom proslave 190 godina djelovanja Glazbene škole u Varaždinu i 20 godina pedagoškog djelovanja Lea i Predrag Šantek, profesori Glazbene škole u Varaždinu,
u suradnji s učenicima i kolegama profesorima izvest će djela iz razdoblja baroka, klasike, romantizma, 20. stoljeća i suvremenih skladatelja. Program je zapravo tajnovit, jer osim vrlo ozbiljnih i kapitalnih djela pijanističke literature ima i nekih neočekivanih i duhovitih momenata, zato će biti na projekciji, te ga se ne želi objavljivati prije samog koncerta.
U izvedbi programa tako će im se pridružiti kolegice Melanija Gradečak, prof. na flauti i Petra Horvat, prof. na saksofonu s kojima ih veže dugogodišnja glazbena suradnja ili tzv. korepeticija. U programu će, osim spomenutih kolegica u raznim kombinacijama (što solo, što u klavirskim duima sa svojim bivšim profesorima) sudjelovati i njihovi nekadašnji i neki trenutni učenici i učenice: Dora Petković, Lana Bubaš, Vjekoslav Levačić, Mario Buljan, Mia Mihalić, Igor Horvat, Josip Jagušić, Marko Biškup, Marko Gašparović, Helena Herman, David Vuković, Patrik Zamuda, Julijan Martinčević, Lucija Čehok, Marko Matajič i Luka Ivić.

Profesori Lea i Predrag kažu da su na ideju došli zbog toga što su sa svim svojim bivšim učenicima, koji kažu kako ih uz njih i Glazbenu školu u Varaždinu vežu najljepše uspomene, u neraskidivim bliskim odnosima. Neki od njih još studiraju na muzičkim akademijama diljem Europe, troje će ih se uključiti u događaj video linkom iz Bonna, Beča i Pariza, jer su već zaposleni ili još studiraju, pa nisu mogli doći.

Čini se da nas očekuje vrlo emotivan i glazbom ispunjen “obiteljski” susret uz koncert i druženje nakon.

leave a reply