34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara u Križu

34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara, održat će se u subotu 15. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine u Križu.

Susret organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Vatrogasne limene glazbe Općine Križ, koja obilježava 90. obljetnicu postojanja.
Prema pristiglim prijavama na susretu će svoje umijeće pokazati 21 vatrogasni puhački orkestar iz gotovo cijele Hrvatske. Dolazak orkestara u Križ očekuje se od 11:00 do 12:00, a nakon zajedničke izvedbe državne i vatrogasne himne, nastupi orkestara će započeti u 13:00 h.
Tradicija vatrogasnih puhačkih orkestara seže u drugu polovicu 19. stoljeća, kada su se u vatrogasnim društvima okupljali i glazbenici koji su krenuli s formiranjem vatrogasnih glazbenih sastava. Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu. Repertoar vatrogasnih puhačkih orkestara obuhvaća djela klasične glazbe, ali i modernih pop te rock skladbi stranih i domaćih izvođača.
Zato dođite ovu subotu u Križ i uživajte u izvedbama vatrogasnih puhačkih orkestara.

leave a reply

Izdvojeno