Obilježavanje Europskog dana bez poginulih u prometu

Na inicijativu TISPOL-a – mreže prometnih policija država Europe treću godinu za redom, organizira se „Europski dan bez poginulih u prometu“ – projekt EDWARD, 19. rujna 2018. godine.
Inicijativa TISPOL-a je smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu, a cilj projekta EDWARD je da 19. rujna nitko ne pogine na cestama. Zajedničkim trudom može se značajno pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama.

Uključivanje u projekt nije predviđeno samo za policijske službenike, već za svu zainteresiranu javnost (državne i vladine institucije, regionalnu i lokalnu samoupravu, dobrotvorne organizacije, obrazovne institucije, partnere, pojedince…), a za podržavanje projekta potrebno je na web stranici www.tispol.org, podstranica https://projectedward.eu položiti prisegu koja pokazuje brigu za smanjivanje rizika i očuvanje života u prometu. Komunikacija i podrška projektu moguća je i putem društvene mreže Twitter, a istoj je moguće pristupiti s web stranice projekta EDWARD.

Poveznica: https://projectedward.eu/hr/

leave a reply