Zelena čistka- jedan dan za čisti okoliš u Ludbregu

Grad Ludbreg i ove godine uključit će se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj Zelena čistka- jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu globalne akcije World Cleanup Day, a čiji je glavni cilj da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.

U prvoj fazi, građani, predstavnici institucija i udruga mogu prijaviti kritična mjesta i divlja odlagališta otpada, koja se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, mjestu gdje žive, rade, provode svoje slobodno vrijeme. Stoga pozivam sve vas da svoje sudjelovanje kao i Vama poznata divlja odlagališta prijavite do petka 14. rujna 2018. godine na e-mail: perica.horvat@ludbreg.hr; 042/420-216.

Središnja akcija Zelene čistke ove će se godine provesti 15. rujna 2018. godine (subota), kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada. Okupljanje sudionika biti će u 9h kod Lovačkog doma. Nakon akcije čišćenja okoliša, organizirat će se i druženje svih sudionika.

leave a reply