Koncert učenika Glazbene škole i nuSynergetic Orchestra

nuSynergetic Orchestra i učenici Glazbene škole u Varaždinu izvest će 12. rujna svoj prvi open air koncert na Franjevačkom trgu u Varaždinu pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke. Koncert će se održati u 20:00 sati ispred Županijske palače u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije.

Bit će to svojevrsna repriza koncerta održanog u lipnju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Tim su koncertom nuSynergetic Orchestra i Glazbena škola u Varaždinu obilježili 190. godišnjicu Škole. Varaždinska županija kao osnivač Glazbene škole prepoznala je kvalitetu ovog projekta te odlučila podržati njegovu ponovnu izvedbu.

Na ovaj način učenicima Glazbene škole se otvara prilika da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama kojima se ne bave u školskim klupama. U sastavu od četrdesetak glazbenika među kojima je i velik broj učenika orkestar će izvesti opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra.

Varaždinski nuSynergetic Orchestra dosad se predstavio javnosti svojim eksperimentalnim projektima “nuArs Session No.0” u nekadašnjoj tkaoni tvornice Varteks te “nuArs Session No.1” u Sinagogi. Orkestar od 2016. godine djeluje kao sastavni dio Udruge nuSynergetic koja kroz uporabu inovativnih umjetničkih praksi i multidisciplinarnosti na području kulture, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti promiče kulturno stvaralaštvo.

leave a reply