Izložba “Blooming” Tihane Karlović iz Rijeke u Galerijskom centru Varaždin

U utorak, 11. rujna 2018. godine otvara se izložba “Blooming” mlade autorice Tihane Karlović iz Rijeke. U programu “Something elese Gallery” izložiti će novije radove i instalacije, svakako sukladne nazivu programa u koji su uvršteni.
Tihana Karlović rođena je 1985. godine u Rijeci. 2010. godine diplomirala je na KBF-u Zagrebu, Teologiji u Rijeci, a 2011. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjeru Likovna pedagogija kod red. prof. Maje Franković na katedri za grafiku. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Rijeci. 2014. završila je jednogodišnji poslijediplomski studij Interdisciplinarna grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Eugeniusza Gepparta u Wroclawu.
Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a za svoj je rad dobila nekoliko priznanja i nagrada.
U radu se izražava u tradicionalnim grafičkim tehnikama, crtežu i oblikovanju umjetničkih knjiga- objekata.
Vodila je nekoliko radionica za studente i sudjeluje na više istraživačkih znanstvenih projekata. Akademske godine 2014./2015. izabrana je u zvanje naslovni asistent vanjski suradnik na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci na katedri za grafiku.
Radi u ateljeima u Lokvama i Rijeci.
Otvorenje izložbe je u 19 sati u galeriji Galerijskog centra, Uska ulica 7.

leave a reply