3. Štrudlafest

nedjelja 16.09.2018., 10:00-19:00 h (Jaškovo pokraj Ozlja)

3. ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 16. rujna na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem. Nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.
Na 3. ŠtrudlaFestu očekuje vas preko 60 punjenja štrudli, proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova, višemetarske skulpture od slame akademskog kipara Nikole Fallera, a posebno zanimljivo bit će djeci, koja će se moći vrtjeti na drvenom vrtuljku, jahati na ponijima te sudjelovati na zabavnim gastro- radionicama.
Ponosni smo što će 3. ŠtrudlaFest ugostiti prijatelje s koprivničkog Renesansnog festivala, u čijoj će se kućici moći kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH.  Gosti iz Koprivnice održat će i radionicu, na kojoj ćemo otkloniti sve dileme oko razlika štrudle-štrukli.
Ugostit ćemo i prijatelje iz Bihaća – Udrugu žena Bihać-Brekovica, kod kojih će se moći kušati njihova tradicionalna štrudla punjena pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete. Njihovi predstavnici na radionici sa svim zainteresiranima podijelit će svoje gastro vještine, a nastupit će i na centralnoj pozornici.
Posebno atraktivna bit će radionica tete Marice, ambasadorice štrudle iz Jaškova – sela štrudle, na kojoj će otkriti tajne Guinnessove štrudle i podsjetiti sve prisutne na rekord postavljen 2015. godine, kada je u Jaškovu napravljena najduža štrudla na svijetu – od čak 1479,38m.
Na 3. ŠtrudlaFestu i ljubitelji mesa doći će na svoje zahvaljujući posebnoj mesnoj ponudi. Posjetitelji skloni umjetnosti moći će se družiti i s članovima Udruge likovnih autora Karlovca, koji će u sklopu manifestacije na licu mjesta stvarati novo djelo, dok će Keramika Nova održati radionicu tradicionalne izrade keramike na lončarskom kolu. Svi posjetitelji moći će probati mijesiti glinu i tanjuriće za štrudlu.
A svi Zagrepčani moći će stići na ŠtrudlaFest ŠtrudlaVlakom!

Nedjelja, 16. rujna 2018.
POLAZAK Zagreb Glavni kolodvor u 8.12 h, dolazak u Karlovac u 9.04h, presjedanje na autobus za Jaškovo u 9.10 h
POVRATAK 15 00 h polazak autobusa iz Jaškova za Ozalj, razgled grada Ozlja (fakultativno), polazak vlaka iz Ozlja u 16.54 h presjedanje u Karlovcu na vlak za Zagreb u 17.28h, dolazak u Zagreb u 18.25 h
Cijena karte na relaciji Zagreb GK – Jaškovo/Ozalj – Zagreb GK iznosi 40 kn, a Karlovac – Jaškovo/Ozalj – Karlovac 20 kn. Djeca do 6 godina putuje besplatno.

Pokrovitelji i organizatori 3. ŠtrudlaFesta: Grad Ozalj, Turistička zajednica Grada Ozlja, Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica grada Karlovca, Karlovačka županija, Grad Karlovac, Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Karlovac, Jana, Amadria Park, Allianz, OPG Kovač, Krapinske toplice – Aquae Vivae, Keramika Nova, Restoran Žganjer i ZIA produkcija.

leave a reply