Natjecanje u gađanju na glinene golubove Varaždinske županije

Pojedinačno slavio Branko Banić a ekipno LD Mali Bukovec

U varaždinskom prigradskom naselju Zbelava prve rujanske nedjelje održano je završno županijsko natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove, kojem je domaćin bilo Lovačko društvo Kobac iz Bartolovca.
Nakon cjelodnevnoga raspucavanja u pojedinačnoj je kokurenciji slavio Branko Banić, drugi je bio Dalibor Pokos, a trećeplasirani Renato Balaško. U ekipnoj je konkurenciji pobjeda pripala Lovačkom društvu Prepelica iz Malog Bukovca, drugo mjesto osvojilo je LD Fazan iz Maruševca, a treće LD Kalnik iz Varaždinskih Toplica.
Predsjednik domaćina – LD Kobac iz Bartolovca Darko Petek istaknuo je kako se ovakvo natjecanje na razini Varaždinske županije održava gotovo četrdesetak godina, koliko dugo i postoji Lovačko društvo Kobac.
– Nažalost zbog novih Zakona o oružju i lovstvu nama je uskraćeno pucanje na glinene golubove na našoj domaćoj streljani pa smo alternativu pronašli na streljani Vidović koja zadovoljava sve uvjete natjecateljskog okupljanja, te se vlasnicima streljane u ime sudionika iskreno zahvaljujem. Na području naše regije postoje tri streljane koje zadovoljavaju sve uvjete i propise za provođenje natjecanja u gađanju na glinene golubove, a streljana Mladena Vidovića u Zbelavi svakako je jedna od njih – naglasio je Petek.
Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 200-tinjak lovaca iz gotovo 30 lovačkih društava u okruženju iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije, a za tjedan dana će u Pleternici kod Našica biti upriličeno državno prvenstvo u gađanju na glinene golubove na kojem će sudjelovati i ekipa Varaždinske županije, koja se danas natjecala na posljednjem ovogodišnjem ligaškom natjecanju.
Organizator natjecanja na kraju je uputio riječi zahvale općini Trnovec Bartolovečki i načelniku Zvonku Šamecu, koji su prepoznali i pomažu ovu sportsku djelatnost.

leave a reply