Završna subota 20. Špancirfesta – prepun program s velikim glazbenim imenima koje neće omesti ni eventualna kiša

Iako je jučerašnji dan malo pokvarila jaka kiša zbog koje su navečer bili otkazani predstava “Ćiro” kod vile Bedeković, koncert na Korzu te nastup Davida Morena na Kapucinskom trgu, nevjerojatni Damir Urban & 4 su na Starom gradu nebu oduzeli moć i dirnuli i raspjevali tisuće i tisuće posjetitelja.

Subotnji program prepun je događanja – novi performeri i ulični svirači će ispuniti varaždinske ulice, popodne će se održati i revija mažoretkinja, u Parku kreative je na rasporedu Svjetsko prvenstvo u klikeranju, a na vilu Bedeković se vraćaju koncerti s nastupom velikog Zorana Predina i Lačnog Franza u 21 sat. Najveće glazbeno ime ovogodišnjeg Špancirfesta, legendarni UB40, će se na glavnu PAN festivalsku pozornicu popeti u 22 sata, a njihov nastup neće omesti ni najavljena kiša. David Moreno sa svojim akrobatsko-glazbenim show-om “Flota dos…” na Kapucinskom trgu će, u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta, nastupiti u 21 sat.

S obzirom na vremensku prognozu za popodne – svi programi koji se zbog eventualne kiše neće moći održati prema rasporedu na ulice Varaždina će izići u svakom suhom trenutku tako da uzbuđenja neće nedostajati.

Danas u 19 sati će ispred ureda Turističke zajednice grada Varaždina, Padovčeva 3, mladom Ivanu Svorniku biti svečano uručene – cipele! Ivan je s grupom prijatelja sudjelovao u radionici “Moj dizajn, moja šuza” tijekom Festivala varaždinskih dvorišta te je dizajnirao cipelu koja je odbarana kao najbolja te ju je u opipljivi proizvod izradio vrsni zagrebački postolar Renato Bočak.

Iako Ivan za sebe kaže da je modno neosvješten i da se oblači u diskretnu crnu odjeću, na radionici je dizajnirao ekscentričnu mušku cipelu derby stila u zelenim tonovima čime je impresirao stručni žiri te osvojio vrijednu nagradu – par cipela prema vlastitom dizajnu.

Radionica se održala na inicijativu TZGV i Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studija u Varaždinu, a u projekt se uključio i salon Bočak cipele. Radionicu, na kojoj je sudjelovalo 25 polaznika, vodile su studentice treće godine dizajna obuće – Lucija Šarić, Lucija Valent, Mia Makšan. Postolar Renato Bočak bivši je student TTF-a u Varaždinu, a u zagrebačkoj Ilici njegova radnja njeguje obiteljsku tradiciju dugu 85 godina. Njihovim radom zadovoljno je više od 15 tisuća kupaca iz Hrvatske, ali i svijeta.

 

Ne zaboravite, u pronalaženju sadržaja, programa i stvaranju uspomena na 20. Špancirfest pomoći će i naša aplikacija:
Android App –> https://goo.gl/3tMHHn
iOS App –> https://goo.gl/XSm5RT

GALERIJA fotografija

leave a reply