Slavljenički Špancirfest prvi vikend proveo – slavljenički

Rezime prvog vikenda Špancirfesta - odlična atmosfera, bogati program i gastro ponuda, prepuni koncerti

Prvi festivalski vikend 20. rođendanskog Špancirfesta bio je – slavljenički. Raznovrsniji i veći no ikad, Špancirfest je u sadržajima prebogatu varaždinsku gradsku jezgru privukao tisuće posjetitelja koji su potpuno ispunili ulice, trgove, parkove i gledališta. Na varaždinskim ulicama nastupili su brojni zanimljivi performeri i glazbenici – “heroji ulica”, stvarajući šarenu vizualnu i zvučnu kulisu. Park kreative, radionice, dizajneri i umjetnici u Kreativnici i Umjetničkoj ulici, stotine izlagača, gastro ponuda Pan Party zone na Starom gradu, vinski grad te male i velike delicije na svakog koraku pretvorile su cijelu gradsku jezgru Varaždina u veliku pozornicu na kojoj čaroliju, uz izvođače, stvaraju i sami posjetitelji svojim dobrim emocijama.

Večernji koncertni program, raspoređen na čak tri pozornice, ponudio je doslovno ponešto za svakoga, a publika je na to reagirala punjenjem svakog posljednjeg mjesta. Na Croaia osiguranje pozornici kod vile Bedeković rasprodanom su gledalištu pjevale dvije dive – Amira Medunjanin i Josipa Lisac i potvrdile da je vila Bedeković mjesto koje posebno nadahnjuje umjetnike jer će se o oba koncerta još dugo pričati. Pan pozornica kod Starog grada ugostila je Bajagu i Instruktore prve, S.A.R.S. druge te Miu Dimšić i žestoke Cold Snap treće festivalske večeri. Bajaga i S.A.R.S. potpuno su napunili koncertni prostor pod zidinama Starog grada, a u cijeloj Pan party zoni prepunoj glazbe te gastronomskih užitaka iz cijelog svijeta, je atmosfera prvog vikenda bila odlična. Na Korzu su nastupili izvrsni Scifidelity orchestra te smo vidjeli divnu Noć mjuzikla i vratili se u “zlatno doba” retro zvukom Trio Decoro.

Tjedni program Špancirfesta jednako je raskošan i bogat. Park kreative, Vindiland, Kreativnica, Umjetnička ulica, LOOP glazbene radionice, ulični program, gastro i izlagačka ponuda te večernji koncerti nastavljaju se punom parom. U ponedjeljak na Korzo dolazi Tomislav Goluban (20h), na Starom gradu je Demo day (22h) s One Dread (ZG), The Godfathers (VŽ), Timeless (VŽ) i Crnom Kronikom (VŽ), na Stančiću ćemo se zabavljati uz Angie #NG (21h), a kod vile Bedeković će se igrati “Očeš, nečeš, doktor” (21h)

PROGRAM Špancirfesta –>https://spancirfest.com/program/
GALERIJA dana –> https://business.facebook.com/pg/spancirfest/photos/?tab=album&album_id=2102873716389429&__tn__=-UC-R
Android App –> https://goo.gl/3tMHHn
iOS App –> https://goo.gl/XSm5RT

leave a reply