Prvi dan 20. Špancirfesta – tisuće razdraganih lica po ulicama Varaždina

fenomenalna Amira Medunjanin i prepuna PAN party zona na Bajagi

Velikim je vatrometom iznad varaždinskog Starog grada počeo 20. Špancirfest. Ovogodišnje jubilarno izdanje festivala donosi više od raznih 400 programa, koncerata, predstava, uličnih izvedbi, radionica i bogate gastronomske ponude, a već je prvog dana Špancirfest u grd privukao tisuće i tisuće razdraganih lica..

Nakon višednevnih priprema grada i uređenja ulica, izlagači i ugostitelji su oko podneva otvorili svoje štandove i kućice, a posjetitelji su u popodnevnim satima počeli pristizati u povijesnu jezgru Varaždina kojom su već svirali brojni ulični svirači, nastupali performeri, a punila nasmijana lica.

Cijelo je popodne bilo u znaku zagrijavanja zahvaljujući performerima i uličnim glazbenicima, a baš kad se Varaždin dovoljno zagrijao krenuli su koncertni spektakli. Na Korzu su posjetitelje rasplesali fenomenalni Scifidelity Orchestra, a kod vile Bedeković rasprodano je gledalište dirnula, nasmijala, zamislila i naprosto oduševila jedinstvena Amira Medunjanin. Njezin treći koncert na Špancirfestu potvrdio je da se ona i festival ne samo vole, nego i obožavaju, a to je potvrdila i ona sama zaželivši povratak svake godine.

U 22 sata je nebo nad Starim gradom obasjao veličanstveni rođendanski vatromet – savršen uvod za nastup Bajage i Instruktora koji su privukli tisuće i tisuće raspjevanih obožavatelja te potpuno ispunili koncertni prostor PAN Party zone Špancirfesta. Bajaga je s tisućama pratećih vokala prošao svoju bogatu pjesmaricu i glasno otvorio najveći hrvatski festival.

U subotu, drugog dana festivala, program će se potpuno zahuktati. Cijelog će dana prepune varaždinske ulice zabavljati brojni performeri i glazbenici, Kreativnica u Uskoj između 10 i 12 te 18 i 20 sati tiska gerila majice na šahtovima, u Parku kreative imamo radionice te predstavu “Klaunica Milica na putu oko svijeta” (11 i 18), a koncertni program počinje na Korzu s Noći mjuzikla (20), spektakularnom Josipom Lisac kod vile Bedeković (21) te velikim koncertom popularnih S.A.R.S. na Starom gradu u 22 sata.

Izlagačka, ali i gastro ponuda bogatije su no ikad, a ljepota Varaždina, bogatstvo i raskoš Špancirfesta te jedinstvena atmosfera najvećeg hrvatskog festivala najbolja su pozivnica za subotnju uživanciju u Varaždinu!

leave a reply