Hrvatske kadetkinje bez bodova protiv Mađarske

2018.08.10 Kielce Pilka reczna Mlodziezowe Mistrzostwa Swiata w Pilce Recznej Kobiet do lat 18 Wegry - Croatia N/z {persons} Foto Lukasz Sobala / Press Focus 2018.08.10 Kielce Handball IHF Youth U18 Womens World Championship 2018 Hungary - {persons} Credit: Lukasz Sobala / Press Focus

Unatoč dobrom otvaranju utakmice hrvatske kadetkinje nisu uspjele pobijediti vršnjakinje iz Mađarske. Sjajno je Hrvatska krenula u prvih deset minuta, no prvu “crnu rupu” protivnice su lako kaznile i prelomile utakmicu u svoju korist. Mađarska je na kraju slavila s 27:21 (13:9). Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Tina Barišić s pet pogodaka, a slijedi ju Lucija Ivanda s četiri pogotka. Natalie Schatzl je za Mađarsku bila precizna sedam puta.

Izbornik Goran Bobić pohvalio je sjajan početak utakmice: “Imali smo lijepu priliku. Odličan ulazak u utakmicu, vodstvo od 6:1 i nakon toga ‘crna rupa’ gdje nam protivnik radi razliku. Zabile su nam devet golova, a mi niti jedan i tu je utakmica bila prelomljena. Kasnije smo se pokušavali vratiti, dolazili smo nekoliko puta na dva ili tri razlike, ali više od toga nije išlo. Mađarska je prekvalitetna ekipa da bi si dopustila gubitak takvog vodstva. S jedne strane možemo biti zadovoljni jer smo vidjeli puno dobrih elemenata. Puno više nego u prve dvije utakmice, ali imamo još strahovito puno posla i detalja koje moramo ispravljati. nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i da nam ovo bude jedan dobar poticaj za dalje i da ćemo kroz utakmice koje dolaze pokazati puno bolju igru te da će to posljedično biti vezano i uz dobar rezultat.”

“Sjajno smo otvorile utakmicu, ali nakon vodstva 6:1 mislim da smo se malo opustile što je Mađarska iskoristila i povela. Kasnije smo se probale vratiti, ali to više nije bilo to. Mogle smo se vratiti i htjele smo, ali jednostavno nismo bile dovoljno snažne. Popravile smo igru u odnosu na zadnje dvije utakmice i mislim da će sljedeća biti bolja od sve tri prethodne”, rekla je Lucija Humel.

Pretposljednja utakmica u skupini na rasporedu je sutra, 11. kolovoza, protiv Švedske s početkom u 20 sati.

Raspored Hrvatske na Svjetskom prvenstvu:
11.08.2018. u 20:00 h: Hrvatska – Švedska
13.08.2018. u 10:00 h: Čile – Hrvatska

Skupine na Svjetskom prvenstvu:
Skupina A: Njemačka. Rumunjska, Poljska, Austrija, Angola i Slovačka
Skupina B: Mađarska, Danska, Egipat, Švedska, Čile i Hrvatska
Skupina C: Norveška, Rusija, Japan, Kina, Nizozemska i Argentina
Skupina D: Koreja, Francuska, Španjolska, Tunis, Kazahstan i Crna Gora

Sve rezultate možete pratiti na www.hrs.hr i na www.handballpoland2018.pl

Foto: Press Focus/ZPRP

leave a reply