Na FOI-ju održana međunarodna ljetna škola „FSec IoT Hacking Summer School“

U tjednu od 16. do 21. srpnja 2018. godine na Fakultetu organizacije i informatike održana je međunarodna ljetna škola „FSec IoT Summer Hacking School“ kojoj je prisustvovalo stotinjak posjetitelja.
Tema ljetne škole bila je Internet stvari i sigurnost te je tako ovaj događaj povezao konferenciju FSec, najveću konferenciju vezanu uz informacijsku sigurnost u Hrvatskoj i regiji i projekt Internet stvari – okvir interoperabilnosti koji financira Hrvatska zaklada za znanost.
Moto ljetne škole je da ljudi uče radeći te je stoga naglasak bio na praktičnim zadacima koji su bili upotpunjeni predavanjima. U četiri dana održano je više od 10 zanimljivih predavanja koja su održali domaći i svjetski stručnjaci od kojih svakako treba istaknuti Andrewa Zoza Brooksa, Jean-Phileppea Aumassona, Andreu Barisanija i Kirilsa Solovjovsa. Polaznici su tako mogli slušati o hakiranju samovozećih vozila, IoT-u i kriptovalutama, steganografiji i drugim temama, a najviše je pozornosti privukao praktični zadatak pod vodstvom Tima Pantona čiji je cilj bio hakiranje protivničkih dronova. Više informacija o zadacima, predavačima i predavanjima dostupno je na službenoj stranici ljetne škole.
Ljetnoj je školi prisustvovalo stotinjak sudionika među kojima su bili domaći i strani studenti, predstavnici javnih tijela te predstavnici gospodarskog sektora.

leave a reply