329. zavjetno hodočašće na Mariju Bistricu

NOVATEK CAMERA

329. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 30. lipnja do 2. srpnja, ove godine u organizaciji i koordinaciji varaždinske Župe svetog Vida. Hodočašću se već tradicionalno pridružuju i druge župe šire okolice grada Varaždina i ostale župe Varaždinske biskupije.

Središnje misno slavlje hodočašća – zavjetnu svetu misu vjernika grada Varaždina – u nedjelju 1. srpnja u 11 sati u crkvi blaženog Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke predvodit će mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Hodočasnici pješaci okupit će se tradicionalno u subotu 30. lipnja u 3 sata izjutra u varaždinskoj katedrali na službi Riječi i blagoslovu hodočasnika. Okupljanje u crkvi na Vinskom vrhu, nakon koje slijedi ulazna procesija u bistričko svetište, bit će od 14 sati. Hodočasnička sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom proslavit će se u 19 sati, dok će Put svjetla – procesija sa svijećama na Kalvariji biti u 21 sat.

U nedjelju duhovni sadržaji počinju zajedničkim križnim putem na Kalvariji u 9 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom bit će, kao što smo spomenuli, u 11 sati, a oproštajna procesija u bistričkoj bazilici u 15 sati.

Za sve koji neće ići pješice organiziran je prijevoz. U nedjelju u 6 sati biti će, naime, polazak autobusa iz Milkovićeve ulice u Varaždinu (između Glazbene škole i kapucinske crkve). Povratna karta kupuje se do četvrtka navečer u župnom uredu ili u Gospodarskoj 56 (kraj Lidla), gdje se odnedavno nalazi privremeni autobusni kolodvor. Isto vrijedi i za pješake koji se kući vraćaju autobusom.

U ponedjeljak 2. srpnja biskup Mrzljak će predvoditi i svetu misu zahvalnicu u varaždinskoj katedrali u 19 sati.

leave a reply