Zbor turističkih novinara HND-a u Vinariji Šafran

20-tak najeminentnijih turističkih novinara iz cijele Hrvatske okupilo se u Brezničkom Humu kako bi u Vinariji Šafran održali svoju godišnju skupštinu. Prije toga su u društvu gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača i voditeljice novomarofskog turističkog ureda Renate Horvatić obišli marofski kraj te upoznali tamošnju povijesnu baštinu.
U Centru Ivan Rabuzin predstavljen im je opus ovoga poznatog pokojnog slikara, a potom su i obišli njegovu rodnu kuću. Na putu prema Brezničkom Humu posjetili su kuću Magične trave OPG-a Jakopović.
– Cilj nam je obići manje poznate destinacije gdje još nismo bili i upoznati neistražene sredine kako bismo javnosti predstavili nove destinacije – ističu novinari, među kojima i poznata imena poput doajena hrvatskog novinarstva Željka Žutelije, Tine Eterović Ćubrilo s Hrvatskog radija, Karin Mimice urednice portala Gastonaut.hr, Emila Makovičke, Olge Vujović, Nives Matijević, Marije Barić i drugih.
Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić turističkim je novinarima svoju općinu predstavio kao svojevrsni spoj tradicije i povijesti ove regije ali i sredinu s najmanjim brojem nezaposlenih u Županiji, koja već godinama kao primjer dobre prakse sudjelouje u brojnim europrojektima.
– Želja nam je u Humu i okolici potaknuti turizam i jednoga dana imati primjerene ugostiteljske i smještajne kapacitete koji bi bili bazirali na seljačkim domaćinstvima. Naši tradicionalni Starinski žmaki sukus su ponude autohtonih domaćih jela, a vrijedni i marljivi ljudi naše općine svakako će doprinijeti ovoj ponudi te Breznički Hum predstaviti na turističkoj razglednici kontinentalne Hrvatske – napomenuo je načelnik Hegedić.
Turistički su novinari potom u Vinariji Šafran održali svoju redovitu Godišnju skupštinu, a zatim u društvu domaćina Vinarije Josipa Tržeca kušali sorte nagrađenih vina, te prije odlaska na domjenku razmijenili iskustva i kontakte.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *