XVIII. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva “Hrvatski pekar 2018.” – 13. travnja 2018. »Varaždin 2018.« hotel “Turist”

Kongres Hrvatski pekar nastavlja svoju bogatu tradiciju u Varaždinu. Tijekom ovih 18 godina kongresu je nazočilo više od 3.000 sudionika, održano je 200.-tinjak predavanja, radionica, degustacija, a gotovo da i nema europske zemlje koja nije prisustvovala kongresu.
Uz brojne pekare sve je veći odaziv profesora, nastavnika i učenika srednjih pekarskih i prehrambenih škola Hrvatske. Ove godine visoki pokrovitelj kongresa je Varaždinska županija, a stručni pokrovitelj je Prehrambeno biotehnološki fakultet Zagreb.

Odabrano je niz zanimljivih predavanja, tema je vrlo intrigantna. Na kongresu će se podijeliti medalje i diplome sudionicima ocjenjivanja kvalitete hrvatskih pekarskih proizvoda HPK – Hrvatska pekarska kvaliteta.

Predstavit će se nekoliko izvornih, hrvatskih pekarsko-slastičarskih proizvoda, pazinske cukerančiće, podravske kukuruzne kruhove, istarske izvorne kruhove, ogulinsku masnicu i vidovečki gibanik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *