Vožnjom prijateljstva do Brezničkog Huma – Slijedi projekt “Gradimo Europu zajedno”

Kad je pred godinu dana pokrenut projekt pod nazivom “Interkulturalnost društva za veću participaciju građana”, sudionici toga projekta tada još nisu ni slutili kako će steći dobre prijatelje u mnogim zemljama. Jedna od njih svakako je Slovenija – točnije mjesto Šmartno ob Paki, otkuda su tijekom protekloga vikenda motociklisti Kluba Packenstein u “Vožnji prijateljstva” preko Austrije stigli u Breznički Hum, nastavljajući suradnju teneljem spomenutog projekta. Nakon svečanog dočeka prvog čovjeka općine i razmjene porigodnih darova, gosti su ubrzo potom zasjeli u hladovini vinskoga hrama Šafran na okrijepi a potom i degustaciji probranih sorti, jednu od kojih je degustirao i sam papa Benedikt XVI. za svoga boravka u Hrvatskoj. Uslijedila je potom svečana večera u loklanoj gostioni i druženje do kasno te vruće ljetne noći. Gosti su početkom tjedna otputovali dalje prema Srbiji i Makedoniji, pronoseći složnost i druženje zahvaljujući ovome europrojektu.
Načelnik Huma Zoran Hegedić već u četvrtak s desetak sumještana putuje u Rumunjsku gdje će dolazećeg vikenda u Comuni Ulyes predstavljati ovu malu hrvatsku općinu u sastavu europskoga projekta “Lets built Europe togehter”.
– Radionice, panel diskusije i prezentacija kulturne baštine općine ali i Republike Hrvatske bit će osnovne značajke četverodnevnog boravka brezničkohumske delegacije u Rumunjskoj. Ovo je osmi po redu projekt naziva “Europa za građane” u kojemu sudjeluje općina Breznički Hum, a koji je u potpunosti financiran iz sredstava Europske Unije – naglasio je načelnik Zoran Hegedić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *