“Vatrogasci i sport” u Noći muzeja

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja, koja će se održati u petak 26. siječnja.
Noć muzeja 2018. održava se pod naslovom Muzeji i sport: brže, više, jače./ citius, altius, fortius.
Tjelesna spremnost je iznimno značajna za uspješno provođenje vatrogasnih intervencija te se stoga većina vatrogasaca bavi sportom. Kao bitan elemet za održavanje spremnosti i uvježbavanje vatrogasaca, služe i vatrogasna natjecanja, koja u sebi objedinjavaju sportsko natjecanje, uvježbavanje osnovnih vatrogasnih taktičkih pristupa i druženje. Kruna vatrogasnih natjecanja je međunarodno natjecanje – Vatrogasna olimpijada, koja je 2005. održana u Varaždinu.
Stoga je Muzej hrvatskog vatrogastva odlučio organizirati izložbu “Vatrogasci i sport”, gdje kroz predmete, pehare, medalje i fotografije prikazujemo ovaj značajan segment rada hrvatskog vatrogastva. U ovoj izložbi sudjeluje niz vatrogasnih društava s predmetima iz vlastitih arhiva.
Kako je naglasak izložbe na vatrogasnim natjecanjima, za posjetitelje smo pripremili pokaznu natjecateljsku vatrogasnu vježbu, koju će izvesti varaždinski dobrovoljni i profesionalni vatrogasci.
Uz izložbu stalnog postava, održat će se i likovna radionica te radionica vezivanja čvorova iz segmenta rada vatrogasne mladeži. Posjetitelji će moći razgledati vatrogasna vozila i opremu Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Svakako vrijedi posjetiti i muzejsku suvenirnicu te sudjelovati u nagradnoj igri.
Posjetite nas i uživajte u hrvatskoj vatrogasnoj povijesti!

RASPORED DOGAĐANJA:

18:00 – 23:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva

19:00 Otvorenje izložbe VATROGASCI I SPORT

19:30 Prezentacija vatrogasnih natjecateljskih vježbi

18:00 – 21:00 Likovna radionica za djecu

18:00- 23:00 Što rade vatrogasci / Druženje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *